Tunturi Cardio Fit T30 Loopband review

Een loopband waar ook de fanatieke sporter mee aan zijn trekken komt.


Algemene beoordeling

De Tunturi Cardio Fit T30 is een perfecte loopband om thuis te gebruiken. Ook al zijn de weersomstandigheden niet geschikt om buiten te gaan joggen of hardlopen, met deze loopband ben je hier niet meer van afhankelijk.

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

Lekker thuis aan je conditie werken, dat kan prima met een loopband. Hierdoor kun je ook in de winter je conditie op peil houden. Een elektrische loopband wordt ook vaak gebruikt om wat af te vallen. Maar welke loopband moet je kiezen, welke loopband is ideaal voor jouw behoefte en wensen?

De Tunturi Cardio Fit T30 heeft twaalf verschillende trainingsprogramma’s, hiervan zijn negen programma’s gericht op afstand, hartslag en tijd. Deze loopband is dus voor verschillende doeleinden inzetbaar. Zelfs de fanatieke sporter komt met deze band aan zijn trekken, is de vlakke stand geen uitdaging? Dan kun je zelf op een eenvoudige manier de hellingshoek instellen. Klaar met sporten? Deze loopband kun je eenvoudig opklappen en opbergen. Hierdoor staat hij nooit in de weg. 

tunturi cardio fit t30 loopband inklapbaar

Plus- en minpunten

Eigenlijk heeft de Cardio Fit T30 voornamelijk pluspunten:

 • Met de hartslagprogramma's zijn de trainingen efficiënter
 • De loopband heeft twaalf verschillende trainingsprogramma's
 • Door te kiezen voor een efficiënt trainingsprogramma bereik je sneller je doel
 • De loopband hoeft geen 'sta in de weg' te zijn, hij is eenvoudig in te klappen
 • Handleiding wordt standaard meegeleverd
 • Het geheugen onthoudt je vorderingen en prestaties
 • Er zijn 9 verschillende intervaltrainingen
 • Een duidelijke weergave op het display
 • Handige tablethouder
 • Gemakkelijk te monteren, overzichtelijk montageschema
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Staat stabiel
 • Praktisch formaat
 • Maakt niet veel herrie
tunturi cardio fit t30 loopband monitor

Als we andere testen en reviews bekijken, scoort deze loopband overal goed. De gebruikers zijn erg tevreden over het comfort, het gebruiksgemak en de duurzaamheid. Als we de minpunten van de Cardio Fit T30 moeten opnoemen, komen we eigenlijk alleen uit bij het feit dat je de hellingshoek slechts tot 8% kunt instellen. Trainen voor een heel steil parcours wordt dus iets lastiger. 

Specificaties van de Tunturi Cardio Fit T30 

De kleur van de Cardio Fit T30 is voornamelijk zwart en hij is vervaardigd van metaal en kunststof. Het gebruik van metaal zorgt dat de loopband zeer degelijk en stabiel is, maar maakt hem ook iets zwaarder. Het totale gewicht is 45 kilogram. Het gewicht van de loopband zegt ook iets over de kwaliteit van de constructie. Een constructie waarin metaal is verwerkt, blijft ook tijdens de trainingen stabieler. Tijdens het lopen krijgt het toestel toch wel wat klappen te verduren en het is belangrijk dat hij dit aankan. Dit model heeft hier geen problemen mee. 

tunturi cardio fit t30 opgeklapt

De motor heeft een kracht van 1,5 pk en de hellinghoek heeft drie standen. De breedte van het loopvlak is 43 cm, de lengte 120 cm. Het maximale aanbevolen gewicht van de gebruikers van de loopband is 135 kilogram. Het duidelijke lcd-display is overzichtelijk. Op dit display kan men de tijd, de snelheid, afstand in kilometers, calorieverbruik, de hartslag en de hellingshoek aflezen. Er zijn in totaal twaalf verschillende trainingsprogramma’s. 

> Bekijk hier de beste prijs voor de Tunturi Cardio Fit T30

Daarnaast heeft de loopband nog een aantal extra opties: 

 • Inklapbaar
 • Optioneel hartslag meten met een borstband
 • Hellingshoek instellen tot 8%
 • Snelheid tot maximaal 12 kilometer per uur
 • Noodstop aanwezig
 • Transportwielen
 • Bidon- en tablethouder

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een loopband? 

De garantie van een product zegt vaak ook wel iets over de kwaliteit van het product. Een slecht product zal meestal weinig tot geen garantie hebben. Dit model van Tunturi heeft een garantie van twee jaar. Dit is prettig voor het geval er onverhoopt iets stuk zou gaan aan de hardloopband. 

tunturi cardio fit t30 loopband in gebruik

Het motorvermogen is zeker belangrijk als je de loopband op lage snelheid gebruikt. In een dergelijke situatie is het continue vermogen van de motor belangrijker dan het piekvermogen. In beide gevallen is het vermogen bij deze loopband 1,5 bhp. Als je altijd tussen de 5 en 20 kilometer per uur loopt, dan is het motorvermogen iets minder belangrijk om naar te kijken.

Als je graag vet wilt verbranden, dan is trainen aan de hand van je hartslag een aanrader. Dit kan met een sensor of met een borstband. Deze loopband heeft een ingebouwde handpulssensor, maar je kunt ook een borstband gebruiken. De loopband meet ook het vetpercentage. 

Het merk Tunturi 

Tunturi is een echte pionier op het gebied van fitness producten. Sporters van ieder niveau kunnen uitstekende prestaties leveren met de uitgebreide collectie van deze fabrikant. Unieke innovaties op verschillende vlakken hebben gezorgd dat de Tunturi producten goed staan aangeschreven in de fitness wereld. Veiligheid en comfort zijn belangrijke speerpunten tijdens de ontwikkeling van de producten, net zoals het doel om de motivatie van de sporter te stimuleren. Gecontroleerd trainen is belangrijk en Tunturi biedt de mogelijkheden hiervoor.

tunturi cardio fit t30 loopband verstelbare helling
tunturi cardio fit t30 loopband review

Beoordeling: Zeer goed!

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

De Tunturi Cardio Fit T30 is een perfecte loopband om thuis te gebruiken. Ook al zijn de weersomstandigheden niet geschikt om buiten te gaan joggen of hardlopen, met deze loopband ben je hier niet meer van afhankelijk.

Dit toestel is niet alleen zeer eenvoudig wat betreft de montage, ook door de inklapmogelijkheid is hij prettig in het gebruik. Wanneer je klaar bent met sporten, klap je hem in en neemt hij weinig ruimte meer in beslag. Het opklappen kan door één persoon worden gedaan. Het loopvlak wordt naar boven gebogen en met de ingebouwde transportwielen kan hij naar iedere gewenste plek worden gereden. 


Heb je weer zin om te trainen? Rij hem naar de plek waar je de training wilt starten en klap het loopvlak eenvoudig weer uit. Met de stelvoet kun je de loopband indien nodig ook nog waterpas zetten. 

De Fit T30 is zeer aantrekkelijk geprijsd en de kwaliteit is goed, Daarnaast zijn de verschillende mogelijkheden en opties ruim voldoende, waardoor iedere sporter met de loopband op een positieve manier aan de slag kan. Of je voorkeur nu uitgaat naar een rustige wandeling of naar een intensieve training, het kan allemaal met deze loopband. 

De loopbanden van Tunturi staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid. Ze gaan vaak zelfs bij intensieve trainingen erg lang mee. Mocht het toch gebeuren dat de loopband is versleten, dan is deze loopband eenvoudig te vervangen. 

Kortom: de Tunturi Cardio Fit T30 is een prima loopband voor iedereen die een goed product zoekt, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.