ProForm S9i Loopband review

Een betrouwbaar en gebruiksviendelijke loopband voor de echte sportliefhebber.

proform s9i loopband review

Algemene beoordeling

De Proform S9i Loopband is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk apparaat voor de echte sportliefhebber. De loopband is duurzaam en helpt de loper op een prettige manier door haar comfortabele schokdemper. Met iedere stap druk jij de ProShox schokdemper in en volgt deze je looppas met een gelijkmatige beweging, waardoor jij op een fijne manier ondersteund wordt. 

De Proform S9i beschikt over professionele trainingsprogramma's, waarmee jij je calorieverbranding, tijd en afstand gemakkelijk kunt meten. De menu's zijn gebruiksvriendelijk en duidelijk. Met deze geavanceerde loopband werk jij op een gemoedelijke manier aan een goede conditie en een gezond lichaam. 

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

Plus- en minpunten 

De pluspunten van deze loopband op een rijtje: 

 • Gebruiksvriendelijk
 • Betrouwbaar
 • 18 verschillende trainingsprogramma's
 • Ingebouwde CoolAire ventilator
 • Comfortabele schokdemper
 • Duurzame constructie

De minpunten van de loopband vind je hieronder: 

 • Zwaar gewicht
 • Grote omvang

Belangrijkste features

De Proform S9i loopband beschikt over 18 professioneel ontwikkelde trainingsprogramma's om jouw sportbeleving te optimaliseren. Je kunt zelf kiezen met welk unieke programma jij aan de slag wilt gaan. Vijf van de programma's zijn speciaal gericht op calorieverbranding. Vijf andere speciaal samengestelde programma's trainen op extreme intensiteit. Nog eens vijf schema's trainen je pure snelheid.

proform S9i loopband console

Drie trainingen focussen zich op het rennen tegen een helling. Je kunt gemakkelijk je snelheid aanpassen met de 1-touch control knoppen. De echte sportievelingen kunnen hun snelheid zelfs ophogen tot 20km per uur. 

De hartslag sensoren op de handgrepen maken het mogelijk actief je hartslag te trainen. Je kunt deze monitoren op het LED-display op de loopband. Naast je hartslag zie je hier ook je snelheid, tijd, verbruikte calorieën en hellingshoek.

De Proform S9i heeft een ingebouwde CoolAire ventilator, die zorgt voor verkoeling tijdens het sporten. Je kunt zelf kiezen hoe hard je wilt dat de ventilator blaast. Zoals met de meeste functies van de Proform S9i loopband kun je deze geheel afstemmen op jouw wensen.

Naast deze gebruiksvriendelijke ventilator heeft de loopband ook een eigen geluidssysteem, waarop je jouw I-pod of mobiele telefoon gemakkelijk kunt aansluiten. Je kunt je gewenste muziek selecteren op het LED-display. Dit leuke gadget zorgt ervoor dat je nog meer zin krijgt om te trainen begeleid door jouw favoriete muziek. 

Nog meer functies

Het fijne van de Proform S9i Loopband zijn de vele ingebouwde functies. Mocht je desondanks nog een functie missen, kun je de loopband eenvoudig upgraden met iFitLive. Je krijgt dan iedere week toegang tot gerichte trainingen van professionele coaches. Daarbij kun je routes downloaden via Google Maps, die jij in de toekomst graag zou willen lopen. 

Train je bijvoorbeeld voor een halve marathon of een 10 km loop, dan zorgt iFitLive ervoor dat de loopband de helling, afstand en snelheid aanpast aan jouw terrein en route naar keuze. Zo verandert de loopband in de ideale trainingspartner voor een grote wedstrijd. 

Ook kun je contact leggen met andere gedreven lopers via de iFitLive community. Trainen wordt zo nog gezelliger. Voor de sporters die het vervelend vinden hun hartslag te meten via de handgrepen met hartslag sensoren is er ook een speciaal bij te bestellen borstband om het gemak van je training te vergroten. 

> Bekijk prijs op Bol

Productspecificaties

De geavanceerde loopband is 186 cm lang, 149 cm hoog en 92 cm breed. Zorg dus dat je genoeg ruimte hebt om dit apparaat kwijt te kunnen en er gemakkelijk op en af te stappen. De loopband weegt 79 kg en is dus niet makkelijk te verplaatsen. Het beste kun je dit apparaat meteen op de gewenste plek neerzetten. Het maximale gewicht dat de loopband aan kan is 150 kg. De maximale hellingshoek waarop je kan trainen bedraagt 10%. 

proform s9i loopband

Steilere hellingen kunnen dus niet gesimuleerd worden met behulp van dit trainingsapparaat. Het motorvermogen piekt op 5.25 PK. Het continu motorvermogen bedraagt 2.5 PK.

proform s9i loopband

Beoordeling: Uitstekend!

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

De loopband is een fijn trainingsapparaat voor gedreven lopers. De loopband beschikt over een breed scala aan trainingsprogramma's en gadgets die het trainen extra leuk maken, zoals een muziekspeler en verkoelende ventilator. Je kunt zowel je hartslag monitoren, als je calorieverbranding, afstand, trainingstijd en hellingshoek.

Op het duidelijk zichtbare LED-scherm kun je de gegevens van jouw training makkelijk inzien, veranderen en aanpassen aan je looptempo. De Proshox schokdemper zorgt voor een comfortabele sportervaring.

De Proform S9i Loopband is een aanrader vanwege haar gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en duurzaamheid. Met het iFitLive programma of de speciaal ontwikkelde borstband kun je het gebruik van de loopband optimaliseren en aanpassen aan jouw wensen.

 • Gebruiksvriendelijk
 • Betrouwbaar
 • 18 verschillende trainingsprogramma's
 • Een ingebouwde CoolAire ventilator
 • Een comfortabele schokdemper
 • Duurzame constructie
 • Zwaar gewicht
 • Grote omvang