NordicTrack C80i Loopband Review

Complete oplossing om geen stap meer uit de deur te hoeven zetten om te kunnen sporten.

nordictrack c80i loopband review

Algemene beoordeling

Het moge duidelijk zijn: met de NordicTrack C80i Loopband doe je jezelf een groot plezier mee. Want met weer of geen weer, je kunt met dit thuistoestel altijd in beweging blijven. Hoogstaande kwaliteit, makkelijk verstelbare snelheden en hellingshoeken, snelheid, afstand, tijd en calorie verbruik die bijgehouden kunnen worden en daarbovenop nog eens veel extra voordelige bijkomstigheden. 

Denk aan de iPad/leeshouder, de ingebouwde soundsystem, de opklapfunctie “space saver” en het certificaat “Save the World” waarmee je ook een steentje bijdraagt aan het klimaat.

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

De meesten kennen het wel: buiten regent het pijpenstelen, terwijl je maar al te graag in beweging wil komen. Een stevige wandeltocht of een goede hardloopsessie zit er in de flinke regen niet in en bovendien is de sportschool ook geen optie. Wat nu? Weer een dag zonder workouts? De super complete NordicTrack C80i biedt de oplossing. Met deze oplossing hoef je geen stap meer buiten de deur te zetten, maar kun je de dagelijkse portie beweging gewoon in je eigen huis pakken. Ideaal toch? 

Met de NordicTrack C80i Loopband kun je je sportprestaties opkrikken. Snelheid, afstand, hellingshoek, tijd en calorieverbruik worden allemaal bijgehouden op het verlichte 6 inch LCD display van de loopband. Bovendien is het mogelijk om met de draadloze borstband de hartslag te volgen op het racetrack display. Door de draadloze band is het dus niet steeds nodig om onhandig de handen te houden op de handsensoren op de handrails. Ook de 20 programma’s op het NordicTrack C80i Loopband, die door gecertificeerde personal trainers zijn gemaakt, kunnen voor betere sportprestaties zorgen. Het toestel zet ook nog eens alle informatie in een racetrack van een kwart mijl voor die extra push in de rug. En dat dus allemaal in je eigen slaap- of woonkamer. Geen uren in de sportschool vertoeven waar je ook nog eens extra geld kwijtbent aan een personal trainer, maar gewoon thuis in een comfortabele en een gemakkelijke setting sporten. 

Plus- en minpunten

De NordicTrack C80i Loopband is een complete loopband waarmee je in een comfortabele setting goede sportprestaties kan behalen. De NordicTrack C80i plus- en minpunten hieronder op een rijtje gezet. 

 • De loopband heeft een 5,25 pk motor die snel reageert op iedere verandering zonder te schokken en goede prestaties levert op de maximale snelheid en hellingshoek (maximaal 10%)
 • De snelheid is makkelijk te verstellen. Het is zelfs mogelijk om de snelheid met stapjes van 0,1 km/u te verhogen of te verlagen
 • Houdt alle gegevens bij in zogeheten "racetrack"
 • Heeft een iPadhouder/leeshouder. Minuten of soms zelfs urenlang gefocust zijn op het sporten is bijna niet mogelijk. Dat begint saai te worden. Met wat afleiding op de iPad of gesnuffel in een tijdschrift vliegt de tijd voorbij
 • Loopt comfortabel op het brede 51 x 140 cm loopvlak en heeft keuze uit eigen ondergrond
 • Heeft ingebouwd soundsystem
 • Heeft "space saver" ontwerp
 • Heeft "Save the World" certificaat
 • Heeft nederlandstalige handleiding
 • Hoewel de loopband voornamelijk bestemd is voor intervaltraining, is de maximum snelheid niet al te hoog te noemen (18 km/u) in vergelijking met andere loopbanden in deze prijsklasse
 • Geen lichaamsvettest
 • Denk bij het opklappen aan extra vloerbescherming

Belangrijkste features

Zoals in de bovenstaande alinea’s al even is vermeld, heeft de NordicTrack C80i meerdere voordelige eigenschappen. Voor de sportprestaties werkt het natuurlijk bevorderlijk als een compleet apparaat als deze de hartslag middels een draadloze band meet en bijvoorbeeld ook de afstand en het calorie verbruik meeneemt.

nordictrack c80i loopband

Daarnaast is er en FlexSelect schokdemper inbegrepen. Met deze tool is het mogelijk om met een halve slag de impact van je beweging te verminderen en de belasting op je gewrichten te beperken. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor een wat stevigere ondergrond. Daar blijft het niet bij, want de NordicTrack C80i heeft ook een ingebouwde system. Geen gehannes met de mp3-speler of mobiele telefoon en de headphones, maar gewoon handig en vooral uitstekend geluid uit de boxen van de loopband.

> Bekijk prijs op Bol

De koek is dan nog niet op, want de loopband heeft een “space saver” ontwerp. Hiermee kun je bijna in een handomdraai flink ruimte besparen met de opklapfunctie. Door de “EasyLift Shock” en de ingebouwde transportwielen kost dit nauwelijks kracht en moeite. 

nordictrack c80i console

Tot slot, is het apparaat ook gekenmerkt met het “Save the World” certificaat. Met de NordicTrack C80i, die onder andere bij de webshop Bol.com te koop, kies je ook voor het klimaat. 

Over NordicTrack

Van hometrainers, speedbikes en loopbanden tot crosstrainers tot roeitrainers. Het behoort allemaal tot het brede scala aan apparaten die bij NordicTrack te koop is. Al meer dan 35 jaar verkoopt het topmerk, dat zichzelf aanduidt als wereldwijde marktleider, fitnessapparaten voor thuis. 

nordictrack logo

De hoge kwaliteit toestellen zijn ook veelal gekenmerkt door de gebruiksvriendelijkheid en de vele features. Wat te denken van de geluidsboxen die ook bij de NordicTrack C80i inbegrepen is, of de iPod aansluiting, de iPad/leeshouder of ventilator op de loopbanden of crosstrainers? Het bedrijf heeft mede vanwege de hoogstaande kwaliteit en de vele extra functies meerdere awards gewonnen. Een van die awards was bijvoorbeeld de zogeheten “The Best Buy.” 

nordictrack c80i loopband review

Beoordeling: Niet slecht!

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

Het moge duidelijk zijn: met de NordicTrack C80i Loopband doe je jezelf een groot plezier mee. Want met weer of geen weer, je kunt met dit thuistoestel altijd in beweging blijven. Hoogstaande kwaliteit, makkelijk verstelbare snelheden en hellingshoeken, snelheid, afstand, tijd en calorie verbruik die bijgehouden kunnen worden en daarbovenop nog eens veel extra voordelige bijkomstigheden. Denk aan de iPad/leeshouder, de ingebouwde soundsystem, de opklapfunctie “space saver” en het certificaat “Save the World” waarmee je ook een steentje bijdraagt aan het klimaat.