Loopband merken

Er bestaan heel wat loopband merken. Dat maakt de keuze van de beste loopband er uiteraard niet gemakkelijker op. Om te bepalen wat het beste loopband merk is voor jouw situatie kan je gebruik maken van onze keuzehulp. Hieronder vind je vervolgens uitgebreide reviews van modellen die opgesomd zijn per merk.

loopband merken

Focus Fitness

Focus Fitness is één van de best verkochte loopband merken. Hun populariteit hebben ze vooral te danken aan de goede prijs-kwaliteit verhouding van hun modellen. Hieronder vind je reviews van Focus Fitness loopbanden.

Tunturi

Ook Tunturi mag zich rekenen bij één van de beste loopband merken. Het merk is reeds jarenlang een begrip in de fitness wereld. Dankzij de stevige bouwkwaliteit gaan de modellen jarenlang mee en moet er bitter weinig beroep gedaan worden op de garantie service.

Cecofit

Cecofit is voornamelijk gekend voor hun voordelig model de Cecofit Run Step 7009. Een opvouwbare loopband met ingebouwde luidsprekers tegen een zachte prijs. In België en Nederland is het merk wat minder gekend maar in het buitenland zijn ze er dol op. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit één van de beste verkochte loopband merken is.

Horizon Fitness

Horizon Fitness is gekend als een goedkoper alternatief voor de merken Matrix Fitness en Vision Fitness. Voor deze laatste merken betaal je al snel meer dan € 2.000 voor één loopband. Deze zijn dan ook voornamelijk bedoeld voor sportscholen. De drie merken vallen onder het bedrijf Johnson Health Tech en is gevestigd in Taiwan. Hun loopbanden worden wereldwijd verdeeld waarbij de Horizon Adventure loopbanden hun meest gekende reeks is.

BH Fitness

BH Fitness is een vaste, internationale waarde in de wereld van fitness toestellen. Hun hoofdvestiging bevindt zich ondertussen al meer dan een eeuw in het noorden van Spanje. BH staat hierbij voor Beistegui Hermanos dat staat voor de Beistegui broers. Oorspronkelijk waren deze broers begonnen met het produceren van stalen producten waarbij ze zich uiteindelijk zijn gaan richten op de fitness industrie.

Christopeit

Christopeit is voornamelijk gekend voor hun Pro TM-2. Een oerdegelijke gemotoriseerde loopband. Christopeit is van oorsprong een Duits fitness merk. Naast loopbanden produceert het merk ook andere fitness toestellen zoals crosstrainers, krachtstations en home trainers. De focus bij hun producten liggen op veiligheid en design. Dit zijn uiteindelijk 2 belangrijke waarden om in het achterhoofd te houden bij aankoop van een nieuwe loopband.

Kettler

Nog een Duits merk van fitness toestellen is Kettler. Kettler richt zich vooral op premium producten. Dit houdt dus ook in dat dit zeker niet de goedkoopste modellen zijn. Bijgevolg mag je wel rekenen op uitmuntende kwaliteit en een toestel dat jarenlang zal meegaan. Is bouwkwaliteit voor jou een belangrijk punt? Dan is dit zeker een merk om in overweging te nemen.

NordicTrack

Een Amerikaans merk dat oorspronkelijk ski machines produceerde en sinds de jaren '80 ook loopbanden en andere fitness toestellen produceert. Ondertussen is NordicTrack een top internationaal merk dat onder ICON Healt and Fitness valt. Deze laatste is ook eigenaar van andere fitness merken zoals onder andere ProForm. NordicTrack is in België en Nederland niet altijd even gemakkelijk verkrijgbaar. Zeker hun loopbanden met bureau zijn wat moeilijker te vinden.

Proform

Nog een merk van de ICON Healt and Fitness. Bijgevolg ook een Amerikaans merk van fitness toestellen. Wat opvalt bij ProForm is de grote verscheidenheid in prijs en duurzaamheid tussen hun modellen. Wat ze wel allemaal gemeenschappelijk hebben is dat er meer technische snufjes op hun toestellen te vinden zijn dan modellen van anderen merken in dezelfde prijsklasse. Ben je dus op zoek naar een toestel met veel extra functies, dan is de kans groot dat je bij een toestel van ProForm uit zult komen.

Taurus

Taurus is een premium Duits merk van fitness toestellen. Hun machines zijn voornamelijk bedoel voor atleten, al dan niet professioneel. Een beginnende hardloper kijkt beter niet naar dit merk. Het prijskaartje van dergelijke modellen is bovendien erg hoog. Voor (semi) professionele hardlopers kan een loopband van Taurus een goede optie zijn. Zeker wanneer je altijd het beste van het beste wilt.

Toorx Fitness

Toorx Fitness is in 1954 ontstaan. Het Italiaanse merk produceerde destijds producten als kickertafels, pooltafels, air hockey tafels en dergelijke. Ondertussen is het bedrijf zich gaan focussen op fitness toestellen. Hun constante drang naar verbetering en innovatie is echter blijven plakken.

VidaXL

Beschrijving volgt

VirtuFit

Beschrijving volgt

Weslo

Beschrijving volgt