Beste manuele loopbanden
Loopbanden zijn er in twee types: gemotoriseerd en niet-gemotoriseerd ( elektrisch en manueel ). Afhankelijk van je keuze, zal je training ( workout ) anders zijn. Op een elektrische loopband zal de inspanning minder zwaar zijn dan op een niet-elektrische, omdat de meeste gemotoriseerde loopbanden betere functies en constructie hebben.
De handmatige loopband met gebogen riem is een nieuwere subcategorie. Deze concurreren met de beste gemotoriseerde loopbanden in een stevig ontwerp en hebben een hoog prijskaartje. Ze zijn de lieveling geworden van atletiektrainers en je kunt ze zien bij je plaatselijke sportschool. Vergelijk deze categorieën en kijk welke de beste manuele loopband het beste bij jouw behoeften past.
Top 3 manuele loopbanden
De manuele loopbanden
Op een niet-elektrische loopband beweegt, de activiteit van jouw voeten tegen het dek, de riem. De riem beweegt dus pas alleen als jij beweegt. Dit heeft fitnessvoordelen, omdat gebruikers hun hartslag in een hogere zone op een lagere snelheid kunnen krijgen. Uit een studie bleek dat proefpersonen 30 procent meer energie verbruikten op een manuele loopband dan op een elektrische, met dezelfde snelheid. De wisselwerking was echter dat zij er de voorkeur gaven aan, om op een lagere snelheid te rennen of te lopen om hun inspanningen constant te houden.
Een andere studie vergeleek de manuele loopband ( met gebogen riem ) met een gemotoriseerde loopband en bovengrondse loop. De hardlopers hadden een veel hogere hartslag bij dezelfde snelheid op de loopband met gebogen riem; een gemiddeld van meer dan 20 slagen per minuut hoger. De lopers die lichter in gewicht waren, moesten harder werken om de weerstand van de loopband te overbruggen.
Assault Airrunner
Lopers zullen de meeste handmatige loopbanden met platte riem niet geschikt vinden vanwege hun minder robuuste constructie. Deze actieve bewegers geven eerder de voorkeur aan modellen met gebogen riem, zoals de Assault Air Runner. Wandelaars zijn misschien tevreden met een model met platte riem ( zoals de vidaXL inklapbare loopband ) of gebogen riem, omdat zij dan intensiever kunnen trainen op een lagere snelheid.
Voordelen van niet-elektrische ( manuele ) loopbanden
Spierkracht: Je geeft alle drijfkracht en oefent je onderlichaam. Het is zeer waarschijnlijk dat je meer calorieën per kilometer zal verbruiken. Jij bepaalt de snelheid door je meer in te spannen in plaats van te proberen een lopende band bij te houden. Op een manuele loopband met een gebogen riem, versnel je eenvoudig door je voeten verder naar voren te plaatsen en vertraag je door dichter bij het midden van de riem te stappen.
Je hebt helemaal geen elektriciteit voor nodig: een manuele loopband kan je overal naar wens gebruiken en je bent niet afhankelijk van het in de buurt zijn of plaatsen van een stopcontact. Plaats deze dus gerust op een plek naar jouw goedvinding.
Veiligheid: een niet-elektrische loopband stopt wanneer jij stopt. Het is niet nodig een veiligheidskoord te dragen om het te stoppen, als je uitglijdt en / of valt, zoals je zou moeten doen met een gemotoriseerde loopband. Dit maakt het ook een beetje veiliger rond kinderen en huisdieren.
Vlakke-band ( platte riem )manuele loopbanden zijn minder duur: de meeste niet-elektrische loopbanden met platte riem verkopen voor minder dan € 300. De manuele loopbanden met gebogen loopvlak ( riem ) kosten daarentegen minstens rond de € 3000 .
Intervaltraining met hoge intensiteit: sporttrainers gebruiken manuele loopbanden met gebogen riem als onderdeel van trainingen die hoge en matige intensiteit afwisselen. Ook veel professionele sportteams gebruiken deze modellen voor training en doen sprintintervallen op de loopband met gebogen riem. Nadelen van manuele ( niet-elektrische ) loopbanden
Gezamenlijke spanning: het kan moeilijk zijn om de loopband in eerste instantie te laten bewegen, vooral bij modellen met een platte band. Spannen tegen de riem kan de gewrichten belasten. Als je knie- of heuparthritis heeft, kan dit een nog groter probleem zijn. Mogelijk moet je de helling, van een handmatige loopband met vlakke band, aanzienlijk omhoog brengen om het gemakkelijk genoeg te maken om de riem in beweging te krijgen. Als je dat eenmaal doet, loop je bergopwaarts en dat is misschien niet wat je wilt tijdens je training.
De helling instellen bij een manuele loopband met vlakke riem, kan slechts door er vanaf te stappen: als de riem eenmaal beweegt, moet je stoppen en afstappen om de helling aan te passen. Tijdens elke training ben je vrijwel gebonden aan één hellingniveau en vaak is dat een vrij steile van 10 procent. Veel gebruikers geven aan dat ze zich aan de handgrepen moeten vasthouden vanwege de helling. Dit brengt met zich mee dat een goede vorm van wandelen en rennen verslechteren en waarschijnlijk de verbranding van calorieën verminderen. Echter heeft een manuele loopband met gebogen riem dit nadeel niet, omdat je de helling kan variëren door je voeten verder naar voren of meer naar het midden van de riem te bewegen.
Gebrek aan functies: overwegend zullen er geen ingebouwde workouts, apps en andere functies aanwezig zijn. Het is dan aangeraden om externe hulpmiddelen te gebruiken, zoals apps en online trainingsschema's, om je training dusdanig te variëren. De meeste hebben een eenvoudig scherm met batterijvoeding, dat trainingsdetails kan weergeven zoals: verstreken tijd, afstand, verbrande calorieën, snelheid en een hartslagsensor.
Minder stevig: over het algemeen hebben manuele loopbanden met vlakke riem een minder stevige constructie. Het is meestal al te merken aan de limieten voor gebruikersgewichten, die worden aangegeven. Ze lijken ook meer gebreken te hebben, zoals het wegglijden van de riem en maken vaak ook meer geluid. Controleer de gebruikersgewichtslimiet voor elk model om te bepalen hoe stevig het kan zijn. Manuele gebogen riem loopbanden hebben daarentegen een robuustere constructie en zijn van hogere kwaliteit.
Lopen, niet rennen: vanwege de minder stevige constructie zijn handmatige loopbanden met vlakke riem het meest geschikt om te wandelen in plaats van te rennen. Ze hebben ook vaak kortere riemen, dus je kunt geen lange pasjes maken. Als je een loopband wilt gebruiken voor hardlopen, kies een handmatige loopband met gebogen band of in het uiterste geval een elektrische van betere kwaliteit. Zaken te overwegen bij het kopen van een loopband
Een belangrijke factor om te overwegen bij aankoop, is de levering en het instellen van de loopband. Voor nieuwe loopbanden kan dit worden toegevoegd bij of beschikbaar zijn tegen een meerprijs. Dit is niet ongebruikelijk omdat deze machines al gauw meer dan 50 kilo kunnen wegen en volumineus zijn en veel moeite kunnen kosten om ze boven te krijgen. Als je een gebruikte machine koopt, zal deze taak mogelijk voor jou zelf weggelegd zijn. Koop je zo een loopband online, kunnen de verzendkosten ook erg hoog zijn, als deze niet zijn inbegrepen in de aankoopprijs.
Kies je ervoor een manuele loopband aan te schaffen, kan deze een geweldige cardiotraining geven. Je moet er wel voor zorgen dat je de juiste en beste loopband voor jouw behoeften kiest. Probeer bijvoorbeeld eerst verschillende loopbanden in de sportschool, zodat je vertrouwd raakt met de functies die jij verkiest. Je zou zelfs zodoende al kunnen beslissen wat de beste tactiek is om de loopband te gebruiken, alvorens de uiteindelijke keus te maken om er eentje aan te schaffen. Zorg er dan ook voor een verscheidenheid aan trainingen uit te voeren, door heen en weer te schakelen tussen de verschillende soorten loopmachines, om te kunnen bepalen welke de beste manuele loopband voor jou is.
TOP 3 Lijst