• You are here:
  • Home »

Loopband online kopen: 5 tips

Een loopband is zowat de populairste hometrainer. Maar vooraleer je deze grote investering kan maken, moet je er zeker van zijn dat je de machine zal gebruiken en dat je je zal blijven inspannen om workouts te doen. Een loopband kan gemakkelijk gewoon een duur kledingrek worden als je er niet vastberaden bent om te trainen op je apparaat. Daarom hebben we hier 5 tips geschreven die je zullen helpen om online een loopband te kopen.

1. Prijs

De prijs is meestal een van de eerste dingen waar je naar zult kijken bij het online kopen van een loopband. Dat is dan ook niet zo verwonderlijk aangezien je loopbanden in heel verschillende prijsklassen kunt vinden. Je kan er vinden van ongeveer € 500 maar de prijzen lopen op tot meer dan € 3000. Een goedkope loopband kan een goede optie zijn voor iemand dat niet van plan is om de machine zeer frequent te gebruiken of voor wie een eenvoudig apparaat wilt. Je mag echter niet vergeten dat je meestal krijgt waarvoor je betaalt. Het is dus een goed idee om, alvorens een definitieve beslissing te maken, de loopbanden met elkaar te vergelijken.

2. Online een manuele loopband kopen

Manuele, mechanische of magnetische loopbanden zijn meestal goedkoper dan loopband met motor. Dit komt doordat er minder onderdelen nodig zijn en er ook weinig kans is dat er iets kapot kan gaan. Ze zijn ook minder comfortabel bij het begin van een training. Het is namelijk gemakkelijker om te starten met behulp van een steile helling maar de meeste sporters kunnen de training niet lang volhouden bij deze steile helling. Manuele loopbanden hebben niet de mogelijkheid om de helling aan te passen terwijl je aan het lopen bent waardoor je van de machine moet stappen om de nodige aanpassingen handmatig uit te voeren. Een voordeel van handmatige loopbanden is dat ze vaak een stuk stiller zijn dan gemotoriseerde loopbanden.

Volgens een studie van The Journal of the American Medical Association, verbrandt je met een intensieve training op een loopband meer calorieën dan met een andere hometrainer gedurende dezelfde periode. Als je kiest voor een manuele loopband verbruik je uiteraard nog wat meer calorieën omdat er geen motor is om de riem te verplaatsen.

3. Plaats

Zelfs opvouwbare loopbanden kunnen behoorlijk wat ruimte in beslag nemen, in het bijzonder wanneer ze in gebruik zijn. Je mag niet vergeten dat je ruimte nodig hebt naast de loopband voor het geval je van de loopband zou vallen. De meeste loopbanden zijn niet eenvoudig om te verplaatsen, dus het is zeer belangrijk om goed te overwegen waar je het toestel zal plaatsen alvorens je overgaat tot aankoop.

Het is ook een goed idee om de loopband buiten het bereik van kinderen en dieren te houden. Zij kunnen zich gemakkelijk ernstig kwetsen aan het toestel.

4. Stabiliteit

Net zoals loopschoenen, bestaat er geen loopband dat ideaal is voor de behoefte van alle lopers. Elke loopband is ander en zal het lichaam van elk persoon ook ander beïnvloeden. Loopbanden kunnen variëren in bouw, breedte van de band, plaatsing van de armsteunen,… Daarnaast verschillen de gewichtsgrenzen van verschillende modellen en moet hier altijd rekening mee gehouden worden bij aankoop. Denk hier dus ook aan wanneer het toestel door meerdere personen gebruikt zal worden.

5. Motor en garantie

Het is algemeen geweten dat mensen over het algemeen te weinig sporten. Dat betekent dat de meeste loopbanden ook niet voldoen aan de behoefte om elke dag intensieve trainingen te voorzien. Voor de meeste loopbanden voor thuisgebruik zal dit echter wel voldoende zijn. Wil je toch zeer intensief gebruik maken van het toestel, dan zul je moeten kijken naar de High End loopbanden. In dat opzicht is het dus ook verstandig om rekening te houden met de garantie bij een model. Hier kunnen serieuze verschillen op zitten. Elk model moet minstens één jaar garantie hebben maar beter kijk je naar modellen die toch op zijn minst een garantieperiode van 3 jaar voorzien.

Een loopband online kopen

Online een loopband kopen is in vele gevallen goedkoper. De winkels hoeven online namelijk geen huur/afbetaling voor een groot pand te betalen. Het nadeel is dan weer dat je online de loopband niet kan testen. In dat geval is het dus belangrijk om zeer goed de specificaties van de loopbanden na te gaan en eventueel reviews van experts te lezen (zoals op hier op Loopbanden Vergeleken).