• You are here:
  • Home »

Waar moet je op letten wanneer je een loopband gaat kopen?

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten wanneer je beslist om een loopband te gaan kopen. Voor iedereen zijn verschillende dingen belangrijk bij een loopband maar deze kenmerken zijn zowat de belangrijkste:

loopband kopen tips

1. Bedieningspaneel dat eenvoudig te navigeren is met grote letters

Sta er goed bij stil dat wanneer je het bedieningspaneel wilt gebruiken terwijl je aan het trainen bent, dit niet zo eenvoudig is als wanneer je dat stilstaand naast de loopband zou doen. Bekijk daarom goed of het bedieningspaneel eenvoudig genoeg te bedienen is en of de letters op het scherm groot genoeg zijn.

2. Shock absorbeer systeem

Veel mensen krijgen last van hun knieën als ze veel lopen. Zeker voor mensen die hier gevoeligs aan zijn is het belangrijk om goed het shock absorbeer systeem te onderzoeken. De beste manier om te ondervinden of dit systeem goed genoeg voor je is, is door het gedurende een kwartiertje te testen.

3. Vooraf ingestelde programma's

Volg je een bepaald trainigsschema en wil je niet constant de instellingen tijdens het lopen moeten aanpassen? Dan zijn vooraf ingestelde programma’s een must-have voor jou. Ga na hoeveel vooraf ingestelde programma’s er gemaakt kunnen worden, wat je allemaal precies kan instellen…

4. Gebruikers/profielen

Een loopband is veelal iets waar het hele gezin gebruik van maakt. Het is dan ook logisch dat verschillende mensen een verschillend loopniveau hebben. In dat geval kunnen gebruikers of profielen een handige feature zijn.

5. Garantie

Een loopband is en blijft een investering. En daar wil je dan ook liefst zo lang mogelijk van kunnen genieten. In dat opzicht is het verstandig om na te gaan hoe lang garantie je krijgt op het toestel. Tussen de verschillende merken kan er namelijk ook een groot verschil in garantie-tijd zitten.