• You are here:
  • Home »

Loopband kopen: enkele tips

Een loopband kopen en ook effectief gebruiken kan voor je gezondheid één van de verstandigste beslissingen zijn. Loopbanden zijn één van de meest efficiënte fitnessapparatuur. Niet alleen zijn ze functioneel, eenvoudig om te gebruiken maar wanneer ze ook correct worden gebruikt is het een ideale manier om calorieën te verbranden, gewicht te verliezen en je cardiovasculaire systeem te versterken en verbeteren.

loopband kopen tips

Toch is het raadzaam om goed op te letten wanneer je een loopband koopt. Doordat loopbanden de meest uitgebreide rubriek is in de fitness-industrie is er dan ook meer keuze dan in enig andere rubriek fitnessapparaten. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Om die keuze dan ook wat gemakkelijker te maken en er voor te zorgen dat je investering zo goed mogelijk kan helpen om je doelen te bereiken.

Tip 1: Neem je tijd

Maak eerst je huiswerk (online). Begin met het zoeken naar gerenommeerde dealers of websites als deze. Zit je met bepaalde moeilijke vragen, stel deze dan via het contactformulier. Bedenk welke functies nu voor je belangrijk zijn maar ook welke in de toekomst handig zouden zijn. Denk dus op lange termijn voor zowel jouw doelstellingen als mogelijk gebruik van de loopband door familieleden.

Tip 2: Denk aan je doelstelling

Vooraleer je overgaat tot de aankoop van een loopband moet je je bedenken wat je doelstellingen zijn. En denk daarbij niet alleen aan jouw doelstellingen maar ook aan de doelstellingen van andere potentiële sporters in huis. In de meeste gezinnen zullen meer dan één persoon gebruik van maken van de loopband. Doordat mensen hier niet altijd bij stilstaan gebeurt het dikwijls dat er een verkeerde loopband gekocht wordt.

Tip 3: Doe online onderzoek

Begin door online onderzoek te doen naar de loopband dat je interesseert. Bekijk de loopbanden van best beoordeelde merken, lees loopband reviews… Bekijk de websites van de fabrikanten, bekijk hun social media kanalen. Zo krijg je een goed idee van wat de mogelijkheden zijn. De beste merken maken meestal ook de commerciële apparaten die gebruikt worden in fitness centra. In de meeste gevallen ligt de kostprijs van dergelijke loopbanden dan ook wel een flink stuk hoger.

Tip 4: Zoek uit waar je het kan kopen

Zoek uit waar je de loopbanden die je interesseren kan kopen. Maak vervolgens een lijst met de plaatsen waar je die loopbanden kan kopen. De meeste kunnen online gekocht worden. In fysieke winkels vind je vaak goedkope discounter modellen en niet de kwalitatieve loopbanden. Loopbanden koop je dan dus ook best online of bij gespecialiseerde fitness retailers die een uitgebreid aanbod hebben zodat er ook voor jou een geschikt model is.

Tip 5: Test het toestel

Toegegeven, het is gemakkelijk om het toestel online te kopen en thuisgeleverd te krijgen. Maar probeer toch een manier te vinden om de loopband eerst te testen. Via een vriend, in een fitnessruimte, hotel,… Wanneer je een toestel test, probeer dat dan ook een tijd lang te testen. Probeer toch 5 minuten de loopband te gebruiken. Het lopen zelf zal bij de meeste toestellen hetzelfde aanvoelen. Het is pas wanneer je helling toevoegt, verschillende programma’s probeert, of er echt op begint te joggen dat je het verschil in kwaliteit en comfort zal merken. Bepaalde trillingen en lawaai bijvoorbeeld kan niet storend zijn gedurende de eerste 20 seconden dat je het toestel test maar kan na 5 minuten wel een storende factor zijn.

Zorg er dan ook voor dat als je een loopband gaat testen, dat je comfortabele sportkledij en aangepaste schoenen aan hebt. Het is pas op deze manier dat je echt zult kunnen testen hoe het zal zijn om thuis op de loopband te trainen. Is er een bepaald toestel dat je echt overweegt aan te schaffen. Aarzel dan niet om gedurende 15 tot 30 minuten de loopband te testen. Uiteindelijk is het nog steeds een grote investering. Neem dus rustig de tijd om alle opties te overlopen.