Koopgids loopbanden

De perfecte loopband vinden is zeker niet gemakkelijk. Iedereen heeft verschillende verwachtingen, een verschillend budget, verschillende vereisten… Daardoor is het aanbod loopbanden ook zo groot. Om jullie te helpen bij de keuze naar de beste loopband hebben we op deze pagina berichten verzameld die je helpen bij het kiezen van de beste loopband voor jouw situatie. Weet je al welke loopband je voorkeur geniet? Kijk dan zeker ook eens op de pagina loopband reviews. Wie weet hebben wij onze ongezouten mening over jouw loopband al eens gegeven en daarbij de voor- en nadelen gepubliceerd.

Loopbanden zijn er in verschillende afmetingen, vormen, types en met verschillende functies. Hun functies en sommige kenmerken overlappen elkaar vaak. Dus voordat je overgaat tot het kopen van een loopband is het belangrijk om te weten wat je precies zoekt in een loopband. Zeker door het feit dat loopbanden vaak nogal prijzig zijn en lang moeten meegaan. Bedenk dus voor je aankoop eerst welk type loopband je wilt. Schrijf eventueel op over welke eigenschappen je loopband moet beschikken. Onze koopgids kan je helpen bij het kiezen van een loopband.

STAP 1: Bereid je voor om een loopband te kopen

Waarom moet je je hiervoor voorbereiden? Om twee redenen;

 • 1
  Vermijd dat je overwelmd wordt waardoor je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Het kan allemaal veel ineens zijn om de juiste keuze te maken. Een goede voorbereiding vermindert het risico op een miskoop.
 • 2
  Bedrijven spelen prijsspelletjes. Als je de regels niet kent, kun je wel eens in de val lopen. Leer hoe je verstandig een loopband kunt kopen met deze tips.

Bepaal je trainingsruimte en de loopband grootte

Bepaal eerst en vooral hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor de loopband. Om tijd te sparen tijdens het aankoopproces is het verstandig om de beschikbare vloeroppervlakte te meten. Meet ook de oppervlakte die je beschikbaar hebt bij een inklapbare loopband als opbergruimte ( L x B x H).

We raden een 22-inch (55 cm) brede band aan voor hardlopers en 20-inch (50 cm) voor wandelaars. Hoewel 20-inch (50 cm) ook voldoende is voor hardlopers, is het iets minder comfortabel rennen. De algemene regel is verder dat voor wandelaars je een band koopt dat minimum 50 inch ( 127 cm) lang is, 55 inch ( 140 cm) voor hardlopers en 60 inch (152 cm) voor mensen die groter zijn dan 1m80.

Hoe groot zijn loopbanden voor thuis? De standaard loopbanden voor thuis zijn ongeveer 213 cm lang en 91 cm breed. Anderen zijn aanzienlijk kleiner. Nog anderen hebben dan weer veel ruimte nodig wanneer ze in gebruik zijn maar kun je inklappen na de training.

Opvouwbare loopbanden voor thuis worden op elk kwaliteitsniveau aangeboden. Zorg er dus voor dat je de specificaties en afmetingen van een loopband bekijkt voordat je koopt en meet de ruimte om ervoor te zorgen dat je zeker over voldoende ruimte beschikt om comfortabel het toestel in gebruik te nemen. 

STAP 2: Bepaal hoe je de loopband zult gebruiken

Heb je een lange rustige wandeling voor ogen? Of is het eerder je bedoeling om intensief te hardlopen of iets daartussenin? Beantwoord deze vraag om loopband te kiezen dat over het juiste motorvermogen beschikt. Hoe intensiever je de machine wilt gebruiken, hoe belangrijker een krachtige motor is. 

Je antwoord kan ook van belang zijn om de grootte van de band te bepalen. Wandelaars kunnen flink wat geld besparen door te kiezen voor een kleiner model. Hardlopers (vooral hardlopers die lange afstanden doen) hebben meer ruimte op de band nodig.

Algemene tips

Een loopband kopen doe je niet zomaar. Het is en blijft steeds een stevige investering. Zelfs goedkope loopband zijn eigenlijk niet zo heel erg goedkoop. Vandaar dat grondig vooronderzoek aangeraden is. zo ben je zeker van de beste koop voor jouw noden. Door onze grondige reviews te lezen krijg je alvast een goed beeld van de loopband waar je je oog op hebt laten vallen. Echter, om zeker te zijn dat je de juiste loopband voor ogen hebt, hebben we hieronder heel wat tips voor je verzameld. Wil je liever snel een antwoord op de vraag welke loopband het meest geschikt voor je is? Dan kan je altijd gebruik maken van onze keuzehulp.

Een loopband voor thuis kan een goede investering zijn, waardoor je meer oefeningsmogelijkheden hebt als je geen tijd hebt, niet naar de sportschool kunt of niet naar buiten kunt. Uiteraard koop je voor thuis normaal niet dezelfde loopband als de modellen die je kunt vinden in een sportschool. Een goede loopband is duur en het kopen van een loopband betekent niet per se dat je hem regelmatig zult gebruiken. Houd daarom rekening met het volgende voordat je beslist om een loopband te kopen:

 • Je budget
 • Hoeveel ruimte je hebt en of je een opvouwbare loopband nodig hebt
 • Hoeveel mensen gebruiken het en hoe vaak
 • Hoe je het gebruikt. Bij hardlopen is de machine zwaarder belast dan lopen en heb je een langere riem nodig voor een langere paslengte
 • Extra's zoals programma-opties, hartslagmeter, etc.