• You are here:
  • Home »

Goedkope loopbanden

Bij Loopbanden Vergeleken hebben we de meest uitgebreide loopband reviews, inclusief scores op basis van sterren om je te helpen de beste beslissing te nemen bij de aankoop van een loopband. We hebben jarenlang ervaring op vlak van loopbanden en beoordelen regelmatig fitnessproducten. 

goedkope loopbanden

Onze reviews zijn zorgvuldig samengesteld door experts en zijn gecategoriseerd zodat je gemakkelijk de beste loopband voor jouw vereisten kunt vinden.  Wij verkopen zelf geen loopbanden. Het enige wat je hier terugvind zijn eerlijk, onpartijdige beoordelingen. De aankoop van een loopband is een grote investering. Daarom hopen we met deze reviews je verder te kunnen helpen bij je aankoopbeslissing zodat je de perfecte koop kan vinden.

Ben je op zoek naar een goedkope loopband dat lang mee gaat? Dan ben je hier op de juiste plaats. We helpen je verder om de beste goedkope loopband te vinden zodat je met een gerust hart de juiste keuze kan maken. De prijzen van loopbanden liggen namelijk ver uit elkaar maar we hebben hard gewerkt om de beste goedkope loopband te vinden. Hieronder een lijst met de beste loopbanden voor minder dan € 800. Enkele van deze top modellen beschikken over unieke ruimtebesparende technolog, zijn gemakkelijk op te bergen in huis en bevatten indrukwekkende ingebouwde trainingsprogrammas voor de beste looptrainingen.

Dit zijn over het algemeen de beste goedkope loopbanden voor minder dan € 800:

Beste goedkope plooibare loopbanden

De beste goedkope opvouwbare loopbanden kosten al snel meer dan €500. Loopbanden die minder dan €500 kosten hebben de neiging om belachelijk snel kapot te gaan. Je mag er dus van uit gaan dat je al snel €800 kwijt bent voor een degelijk exemplar. Wil je voor een high end model dan lopen prijzen snel op tot € 1300 en meer.

Voor een toestel van € 800 mag je ook niet verwachten alle nieuwste snufjes te hebben maar kan je wel modellen vinden dat betrouwbaarheid, duurzaamheid en goede prestaties combineren.

Probeer altijd te kiezen voor een toestel met een stevig frame, een motor met minimaal 2,5 pK en minimum 2 jaar garantie op onderdelen en onderhoudskosten. Hieronder enkele top opvouwbare loopband modellen die aan deze vereisten voldoen:

Naam

Inklapbaar

Max. snelheid

Review

Prijs

Cecofit Run Step 7009

Ja

10 km/u

Bekijk review

Focus Fitness Jet 9 iPlus

Ja

20 km/u

Bekijk review

Focus Fitness Jet 5

Ja

16 km/u

Bekijk review

Beste goedkope loopbanden voor wandelaars

In vergelijking met hardlopers kunnen wandelaars een minder dure loopband kiezen en nog steeds heel tevreden zijn over hun aankoop. Hier willen we enkele tips geven wat betreft motorvermogen, lengte van de band en kwaliteit, hellingen en technische snufjes.

Wandelaars zoeken best een loopband met 2,5 (continue) pK en een motor die levenslange garantie biedt. Een zwaardere motor is in deze situatie niet nodig. Dit zou enkel de prijs doen oplopen. Enkel voor mensen met overgewicht kan het nodig zijn om een sterkere motor te kiezen.

Kies voor een loopband met een lengte van 55” in plaats van meer te betalen voor een 60” loopband. De versies met 60” zijn bedoeld voor hardlopers. Door te kiezen voor een 55” bespaar je geld en kies je tegelijk voor een loopband dat minder ruimte in beslag neemt. Let er wel op dat hoe meer je betaalt, hoe beter de band waarschijnlijk zal zijn in functie van duurzaamheid en het geluid van de loopband.

De beste goedkope loopbanden voor wandelaars hebben meestal de mogelijkheid om een helling in te stellen van maximaal 10 procent. Sommige exemplaren bieden de mogelijkheid om een nog hoger percentage helling in te stellen. Indien de bedoeling is om zo goed mogelijk hellingsoefeningen te doen dan is het loopbandmerk Focus Fitness de beste keuze op alle vlakken. Weet wel dat je voor loopbanden van Focus Fitness (zoals bijvoorbeeld de Focus Fitness Jet 9 iPlus) vaak duurder zijn dan andere merken. Aan kwaliteit en duurzaamheid hangt helaas een prijskaartje.

Technische snufjes bij goedkopere loopbanden die je mag verwachten zijn statistieken van calorieverbranding en een hartslagmeter. Ideaal gezien heb je een draadloze hartslagmeter maar goedkope loopbanden zijn meestal enkel uitgerust met contactpuls sensoren. Sommige machines hebben ook een backlit display zodat gegevens ook ‘s nachts beter gezien kunnen worden. De meeste merken gebruiken voor hun laagst geprijsde loopbanden kleine monitoren. Hoe meer je betaalt bij aanschaf, hoe groter vaak de monitor is en hoe meer technologische snufjes er op het toestel zitten. De goedkope loopbanden hebben vaak kleine LED of LCD-monitoren. Led is een iets geavanceerdere optie in die zin dat deze optie vaak duidelijker aft e lezen is en minder duur is om te onderhouden. De loopbanden die in een hoger segment zitten hebben grotere schermen en mogelijk full-color touchscreens met ingebouwde webbrowsers en/of video afspeel mogelijkheden.

Naam

Inklapbaar

Max. snelheid

Review

Prijs

Cecofit Run Step 7009

Ja

10 km/u

Bekijk review

Focus Fitness Jet 9 iPlus

Ja

20 km/u

Bekijk review

Focus Fitness Jet 5

Ja

16 km/u

Bekijk review

Beste goedkope loopbanden voor hardlopers

Sprinters die op zoek gaan naar goedkope loopbanden voor thuis kunnen gemakkelijk een toestel vinden met opties die ronde en prijspunt van €1000 liggen. Het is belangrijk om niet te kiezen voor loopbanden met de paardenkracht van hardlopers. Je wilt kiezen voor een loopband met 3 pK of meer en een motor met levenslange garantie.

Het maximum motorvermogen van loopbanden voor thuis voor sprinters ligt rond 4 pK. Sommige high-end loopbanden die bedoeld zijn voor marathon training bereiken 5 pK en meer. Voor dergelijke exemplaren mag je niet verwachten een loopband aan een lage prijs te vinden.

De aller goedkoopste loopbanden hebben soms een motor waar slechts 25 jaar garantie op wordt geboden. Deze motoren hebben de neiging om uitgerust te zijn met goedkope bedrading. De kans is dan ook groot dat de loopband niet gedurende die 25 jaar zal werken. Zelfs als je een goedkope loopband koopt mag je een motor verwachten waar een levenslange garantie op wordt geboden.

Nog iets om een miskoop te vermijden is letten op de lengte van de band:

Loopbanden voor hardlopers hebben een langere band dan die voor wandelaars. Het kan best zijn dat je met een 55” model (standaard voor lopers) voldoende hebt maar veel lopers verkiezen een 58” of zelfs 60” model om comfortable te lopen.

Daarnaast kan de breedte van de band ook belangrijk zijn. Zowel goedkope als luxe loopbanden hebben over het algemeen een 20” brede banden. Het komt zelden voor dat je een goedkope loopband zal vinden dat over een bredere band beschikt. Voor deze optie zal je helaas ook wat meer moeten betalen.

Naam

Inklapbaar

Max. snelheid

Review

Prijs

Cecofit Run Step 7009

Ja

10 km/u

Bekijk review

Focus Fitness Jet 9 iPlus

Ja

20 km/u

Bekijk review

Focus Fitness Jet 5

Ja

16 km/u

Bekijk review

Vind je beste goedkope match!

Op Loopbanden Vergeleken hebben we al heel wat loopbanden bekeken. Enkele van onze favorieten vind je hierboven terug. Toch zijn er nog heel wat andere opties. Voor elke situatie is dan ook een andere optie het interessantste.

Over het algemeen volgens ons de beste goedkope loopband:

Naam

Inklapbaar

Max. snelheid

Review

Prijs

Cecofit Run Step 7009

Ja

10 km/u

Bekijk review

PS: als je geen elektrische loopband hoeft en een manuele loopband voldoende is, kijk dan hier eens op bol.com voor goedkopere opties.