Focus Fitness Senator iPlus Loopband Review

Hét topmodel onder de loopbanden voor veeleisende gebruikers.

> Bekijk beste prijs

focus fitness senator iplus loopband review

Algemene beoordeling

Ben je een fanatieke loper en op zoek naar een semiprofessionele loopband? De Senator iPlus loopband van Focus Fitness wordt als het topmodel onder de loopbanden beschouwd. Het is een sterke en robuuste loopband, met een krachtige motor, waar je als fanatieke loper alle features krijgt die je zoekt. 

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

De Senator iPlus heeft een sterke motor van 6PK, waardoor je een hoge snelheid kunt bereiken, zonder dat de loopband geluid maakt. Door het stevige robuuste ontwerp, loop je op een semiprofessionele loopband, met alle ondersteuning die je wilt hebben. De Senator iPlus is uitgerust met een Bluetooth systeem, dat via de smartphone aan de EHealth applicatie kan worden gekoppeld, wat het lopen veel extra leuke mogelijkheden geeft. 

Plus- en minpunten

Een absoluut voordeel van de Senator iPlus is dat deze ontzettend krachtig is. Met een 6PK motor, kun je hoge snelheden bereiken tot wel 22km/h. De loopband blijft tijdens het gebruik geluidsstil en je kunt de loopband belasten tot een gewicht van 160kg. De Senator iPlus heeft ook een extra groot loopvlak, met een goede flex suspension vering. 

focus fitness senator iplus loopband

De Senator iPlus heeft daarnaast een heel leuk technisch voordeel. Je kunt namelijk je smartphone of tablet koppelen aan de loopband via een Bluetooth verbinding. Zo is het mogelijk om met de handige EHealth app overal ter wereld te lopen, waarbij de loopband zich automatisch aanpast aan je route. Loop jij bijvoorbeeld een rondje in een heuvelachtig landschap in Oostenrijk? Dan zal de hellingshoek zich daarop aanpassen. Ook kun je muziek luisteren, de smartphone of tablet aankoppelen en je eigen trainingen (en voortgang) bijhouden. 

De loopband heeft naast de mogelijkheid om via de EHealth app routes te kiezen, ook een aantal voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s geïnstalleerd. Hierbij heb je de keuze uit 25 uitdagende hardloopprogramma’s en hoef je zelf nergens meer over na te denken. Je kunt ook manueel een programma samenstellen en kiezen uit 15 levels qua hellingshoogte. De programma’s zijn gericht op conditie, snelheid en heeft hartslagprogramma’s. De programma’s zijn af te lezen op een helder, duidelijk en eenvoudig te bedienen display. De display weergeeft daarbij o.a. snelheid, afstand, looptijd, calorieverbruik en grafiekprogramma’s. 

focus fitness ehealth app google maps

Daarnaast heeft de Senator iPlus een aantal andere leuke voordelen ten opzichte van andere loopbanden: 
- MP3 aansluiting met geïntegreerde luidsprekers (oortjes zijn verleden tijd!) 
- Ventilatiesysteem, wat een goede verkoeling geeft tijdens het lopen 
- Motorkoelsysteem, de motor heeft een zelf koelend systeem, waardoor de motor niet oververhit raakt. 

focus fitness senator iplus muziekspeler

Een nadeel van de Senator iPlus is dat de loopband vrij zwaar en groot is. Dit is enerzijds het voordeel, gezien de stevigheid, het loopcomfort en de kracht die de loopband heeft. Wanneer je echter een compacte loopband zoekt, die gemakkelijk te verplaatsen is van A naar B kost dit meer moeite, ten opzichte van de lichtere en kleinere loopbanden. 

De Senator iPlus heeft overwegend voordelen, een goede en degelijk gebouwde loopband, met veel ruimte en leuke technische snufjes om jarenlang loopplezier van te hebben. 

Bouwkwaliteit/duurzaamheid

Zoals beschreven is de Senator iPlus degelijk gebouwd en kan de loopband worden belast met maar liefst 160kg. De Senator iPlus is verkrijgbaar in het zwart en de loopband weegt 103kg. 

De Senator iPlus geeft veel ruimte op het loopvlak, deze is maar liefst 57 cm breed en heeft een lengte van 147 cm. Het loopvlak heeft daarnaast een achtvoudige flex suspension vering, waardoor je zeer comfortabel loopt. Hierdoor verminder je de kans op blessures en worden schokken goed opgevangen, wat prettig is tijdens het lopen. 

focus fitness senator iplus trainingscomputer

De sterke krachtige 6PK motor maakt het mogelijk om tot een snelheid van 22km/h te lopen en is daarbij geluidsstil. De motor heeft een zelfkoelend systeem, waardoor deze niet oververhit raakte. 

Het is een duurzame koop, de loopband is sterk, heeft een goede kwaliteit en gaat jarenlang mee. 

Gebruiksvriendelijkheid

De Senator iPlus van Focus Fitness is heel gebruiksvriendelijk. De loopband is eenvoudig te gebruiken en heeft een heldere en eenvoudige display. Je kunt de Senator iPlus gemakkelijk koppelen via Bluetooth verbinding aan je eigen smartphone of tablet, waardoor je eigen muziek kan luisteren of via de EHealth app leuke routes kan lopen.

Het is gemakkelijk de loopband gebruiksklaar te maken, zonder ingewikkelde instellingen in het systeem.

Je kunt hierdoor snel aan de slag met trainingsprogramma’s en hierbij de opbouw en voortang gemakkelijk coördineren. Tijdens het lopen heb je een goede ventilatie, waardoor je prettige verkoeling hebt tijdens de trainingen. De loopband is sterk en robuust, dit maakt het een semi professionele loopband en dit voel je in alles terug. 

Opberg- en transportmogelijkheden 

De Senator iPlus is een loopband, die wanneer hij eenmaal op de juiste plek staat, niet gemakkelijk te verplaatsen of op te bergen is. Wanneer je echter een goede trainingsruimte in huis hebt, kun je door de Bluetooth en USB mogelijkheden een leuke interactie creëren en op alle plekken in de wereld trainen! Door de ventilatie en het zelfkoelende systeem is het ook geen probleem om in een kleinere ruimte te trainen. 

focus fitness senator iplus ingeklapt

Wil je een kwalitatief hoogwaardige loopband, met veel loopcomfort en mogelijkheden, is de Senator iPlus een hele goede keuze. 

Prijs

De Senator iPlus is een topmodel loopband van Focus Fitness en heeft uitgebreide mogelijkheden en extra’s. De loopband heeft een uitstekende prijs – kwaliteit verhouding en is een goede koop voor intensief en jarenlang gebruik. 

focus fitness senator iplus handgrepen
focus fitness senator iplus loopband review

Beoordeling: Beste keuze voor veeleisende hardloper

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

Wanneer je op zoek bent naar en topkwaliteit loopband en je intensief wilt trainen, waarbij je optimaal voor je lichaam zorgt? Dan is de Senator iPlus een zeer sterke, kwalitatief hoogwaardige loopband met tal van extra’s en mogelijkheden, waardoor het trainen niet saai wordt! 
Je kunt in een kleine ruimte trainen, waarbij de loopband een goede ventilatie biedt en je het gevoel hebt in de steden van Rome te lopen met de leuke EHealth app. Het loopvlak van de Senator iPlus geeft veel ruimte en een uitstekende vering tijdens het lopen. 
Er zijn volop uitdagende trainingsmogelijkheden en je kunt progressie en voortgang gemakkelijk bijhouden via je smartphone. 
Met alle extra’s die de loopband biedt, is het een goede, duurzame koop, waarbij je een kwalitatief zeer goede loopband in huis haalt!