Focus Fitness Jet 7 iPlus Loopband Review

Niet hét topmodel van de Focus Fitness loopbanden maar al bij al geen slechte koop.

> Bekijk beste prijs

focus fitness jet 7 iplus loopband

Algemene beoordeling

De Focus Fitness Jet 7 (iPlus) loopband is zeker geen slechte aankoop. Toch lijkt het ons een betere keuze om ofwel iets meer te betalen voor de Focus Fitness Jet 9 (iPlus) of net wat minder te betalen voor bijvoorbeeld de Focus Fitness Jet 5.

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

Op zoek naar een loopband met de nieuwste features? De Focus Fitness Jet7 iPlus is dè loopband voorzien van de nieuwste technische snufjes. Met een draadloze Bluetooth verbinding is het mogelijk om met je smartphone de route te lopen die je maar wilt. De running+ app neemt de loopband ‘over’ en past zich aan op de Google Maps route die je aan het lopen bent. Daarnaast heeft de loopband een uitgebreide keuze in de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. 

De Jet7 iPlus van Focus Fitness heeft leuke, motiverende features. De loopband heeft een uitgebreid aanbod in trainingsprogramma’s en veel makkelijk te bedienen hellingsmogelijkheden. Doordat er keuze is in 36 voorgeprogrammeerde trainingen, kun je elke dag keer een nieuwe, afwisselende training volgen. Het lopen van een route via de Running+ app, maakt van het hardlopen helemaal een leuke uitdaging! 

Plus- en minpunten

Het grootste en leukste voordeel van de Focus Fitness Jet7 iPlus loopband is de veelzijdigheid aan technische snufjes die de loopband biedt.

Je kunt met het geïntegreerde Bluetooth systeem je telefoon of tablet heel gemakkelijk aansluiten en zo muziek luisteren, de telefoon als trainingscomputer gebruiken of de loopband koppelen aan de Running+ applicatie. 

focus fitness jet 7 iplus inklapbare loopband

Wanneer je telefoon is gekoppeld aan deze app, wordt er verbinding gemaakt met Google Maps en volgt de loopband precies waar jij loopt. De helling wordt aangepast wanneer je een heuvel op of af loopt. Zo kun je ervoor kiezen een rondje door de stad of in de Franse Alpen te lopen. 

Je kunt naast de eindeloze mogelijkheden via de Running+ routes ook kiezen voor een ruim aanbod aan voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Er zijn 36 trainingen geprogrammeerd waarbij er voor elke training een ander doel kan worden gekozen. Er zijn opties om te trainen op snelheid, interval, conditie etc.

De hellingshoek van de Jet7 iPlus loopband is daarbij erg uitgebreid in de mogelijkheden, deze heeft 15 levels en kan zowel automatisch worden aangepast, als ook manueel. Deze uitgebreide mogelijkheid is heeft een groot trainings voordeel ten opzichte van vele eenvoudige loopbanden. 

Een ander groot voordeel is dat de loopband een duidelijke en makkelijk te hanteren display heeft en de trainingsgegevens gemakkelijk af te lezen zijn. Je hebt direct zicht op bijvoorbeeld je snelheid, calorieverbruik, afstand, tijd en hartslag. 

focus fitness jet 7 iplus loopband review hartslagmeter

Verder is de kwaliteit van de loopband erg goed, de Jet7 iPlus loopband heeft een 4PK motor en geeft daarmee mogelijkheid te trainen tot een snelheid van 18KM/h.

Nadeel van de Focus Fitness Jet7 iPlus is dat de loopband vrij zwaar en robuust is. Met een groot loopvlak is het niet gemakkelijk de loopband snel te verplaatsen. Daarentegen geeft dit wel gelijk een groot voordeel: de loopband is sterk, geeft weinig geluid en vangt door de goede demping klappen goed op en verminderd daarmee kans op blessures. 

> Bekijk beste prijs

De reviews van andere gebruikers over de Jet7 iPlus loopband zijn erg positief! De loopband heeft verrassende features, waar gebruikers heel tevreden over zijn en welke een leuke en interactieve aanvulling geven op de trainingen. 

Pluspunten

  • Muziek afspelen via smartphone of tablet
  • Running+ applicatie
  • Trainen met Google Maps
  • 15 niveaus hellingsgraad
  • Duidelijk display

Minpunten

  • Zwaar en daardoor niet gemakkelijk te verplaatsen
  • Niet het goedkoopste model

Bouwkwaliteit

De Jet7 iPlus loopband wordt geleverd in een zwarte uitvoering en weegt totaal 96 kg en het is mogelijk om de loopband te belasten met een gewicht tot 130 kg. 

Door de degelijke, stevige bouw biedt de loopband een hele goede kwaliteit en is deze vrijwel geluidloos. 

focus fitness jet 7 loopvlak

De Jet7 iPlus heeft een krachtige 4PK motor, waardoor je met gemak een snelheid van 18 km/h bereikt. Je kunt de loopband gemakkelijk gebruiksklaar maken door de eenvoudige bouwstructuur. 

Het is een duurzame loopband, van een sterke kwaliteit en gemaakt van hoogwaardige materialen. Het loopvlak is gemaakt van Flex Sespension demping, hierdoor heb je minder kans op blessures en zorg de goede demping ook voor het opvangen van schokken en klappen. 

Gebruiksgemak

De Jet7 iPlus loopband van Focus Fitness is gebruiksvriendelijk en biedt veel gebruiksgemak. De loopband is eenvoudig gebruiksklaar te maken en eenmaal op de plek geeft de loopband nauwelijks geluid en overlast. De Jet7 iPlus staat stevig op de grond, wat het hardlopen erg comfortabel maakt.

focus fitness jet 7 iplus monitor

De technische snufjes zijn gemakkelijk te bedienen, doordat deze kan worden bediend vanuit de eigen smartphone of tablet, na het installeren van de Running+ app. De display is eveneens heel eenvoudig in gebruik en geeft tijdens de trainingen een overzichtelijke weergave van de voortgang. 
Hierbij zijn de vele mogelijkheden in trainingen, via de app of voorgeprogrammeerd, erg prettig. Je hoeft zelf geen ingewikkelde trainingen op te zoeken of in te stellen.

Opberg- en transportmogelijkheden

De Jet7 iPlus is gemakkelijk te verplaatsen, de loopband heeft kleine wieltjes waarmee deze naar de gewenste plek kan worden gereden en de loopband kan worden verplaatst. Voordeel hiervan is dat het gemakkelijk is om de loopband aan de kant te zetten en deze niet altijd in het midden van de ruimte hoeft te staan. De loopband moet op stevige ondergrond wordt geplaatst en geeft dan altijd de juiste demping op het loopvlak, wat het lopen zeer comfortabel maakt. 

focus fitness jet 7 iplus inklapbare loopband

Prijs

Voor een loopband met zeer uitgebreide mogelijkheden en technische features heeft de Jet7 iPlus een heel scherpe prijs. De loopband heeft een heel goede prijs – kwaliteit verhouding en maakt het hardlopen extra leuk door de verschillende mogelijkheden. 
Gelet op het loopcomfort, de mogelijkheden en de kwaliteit die de loopband biedt is de loopband een goede en voordelige koop. 

> Bekijk beste prijs

focus fitness jet 7 iplus loopband

Beoordeling: Geen slechte koop!

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

Geen zin om saaie trainingen te doen? En ben je op zoek naar een interactieve en slimme loopband, dan sluit de Jet7 iPlus heel goed aan. Door de vele verschillende technieken wordt het trainen extra leuk gemaakt en kun je op alle plekken op de wereld een rondje hardlopen. Het is leuk om via de Running+ app extra trainingen toe te voegen aan de uitgebreide trainingsmogelijkheden die de loopband al heeft. Hierbij geeft de Jet7 iPlus uitzonderlijk veel hellingsmogelijkheden, waardoor je jezelf kan blijven uitdagen tijdens het trainen. 


Daarnaast geeft het kwalitatief goede loopvlak veel voordelen voor het (intensief) trainen, de kans op blessures en de belasting op het lichaam is zo veel kleiner. 
Met de verschillende extra mogelijkheden, zoals de geïntegreerde hartslagsensoren en MP3 aansluiting met boxen is de Jet7 iPlus een hele goede koop, voor een scherpe prijs!