Focus Fitness Jet 5 loopband review

Loopbandproducent Focus Fitness heeft met de Focus Fitness Jet 5 een nieuw en bijzonder model loopband op de markt gebracht.

focus fitness jet 5 loopband

Algemene beoordeling

De Focus Fitness Jet 5 kent een standaard garantietermijn van twee jaar op de onderdelen. Voor het frame en het laswerk geldt zelfs een levenslange garantie. Lopers die ondertussen al een Jet 5 aanschaften, typeren de loopband als handig in gebruik en een loopband die volledig voldoet aan de verwachtingen. 

Ook de al genoemde gebruiksvriendelijkheid wordt alom geprezen. De Jet 5 is een solide, moderne loopband met tal van toepassingsmogelijkheden. Ideaal voor de beginnende en ervaren loper. Met de Jet 5 van Focus Fitness wordt trainen aangenaam en veilig. En door de gebruiksvriendelijkheid kun je na aanschaf al heel snel de eerste training afwerken.

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

Over Focus Fitness

In de nog steeds sterk groeiende fitnessbranche is Focus Fitness toonaangevend. Het merk biedt een uitgebreid assortiment fitnessapparaten, zowel voor semiprofessioneel gebruik als voor gebruik thuis. Focus Fitness biedt kwalitatief uitstekende producten op het gebied van kracht- en cardio-apparatuur.  

focus fitness jet 9 iplus

De loopband Jet 5 van Focus Fitness

Behalve loopbanden levert het bekende merk crosstrainers, roeitrainers, spinningfietsen en hometrainers en ook krachtapparatuur en materialen ten behoeve van de krachtsport. Met liefst 36 verschillende en gevarieerde trainingsprogramma’s kan de Jet 5 best uitgebreid genoemd worden. De trainingsprogramma’s bestaan uit onder meer een interval, de bekende en zware helling en diverse combinatieprogramma’s. Ook bijzonder zijn de hartslagsensoren die geïntegreerd en terug te vinden zijn in de handvatten van het apparaat. Deze sensoren geven een nauwkeurige indicatie van de hoogte van de hartslag tijdens de training. Voor de training kan door het invullen van een aantal persoonlijke gegevens en de hartslag ook een nauwkeurige indicatie van het vetpercentage gegeven worden.

Beter voor pezen, spieren en botten

Een loopband, en zeker die van Focus Fitness, is ideaal als je wilt lopen als je daar tijd voor hebt. Als je wilt trainen op de momenten dat het jou uitkomt. Bovendien is gebruikmaken van een loopband beter voor de spieren en botten, terwijl ook de pezen door de veel betere demping minder zwaar belast worden. De kans op kwetsuren is toch al minder dan wanneer buiten gelopen wordt, dit vanwege het egale vlak waarop op een loopband gelopen wordt. 

focus fitness jet 5 loopband band

Voeg daarbij de eenvoudig te gebruiken en gevarieerde trainingsprogramma’s en een loopband is écht het ideale middel om veilig en professioneel te trainen. Bovendien zijn er loopbanden voor elk type sporter. De nieuwe Jet 5 geldt binnen de collectie als het neusje van de zalm. 

Elektronisch verstelbare hellingshoek

De hellingshoek van het nieuwe model loopband is elektronisch verstelbaar en gaat tot liefst twaalf levels. Gebruikers zullen de beleving van bergopwaarts lopen als nooit tevoren ervaren. Vooral de bovenbenen zullen de hogere hellingshoeken vernemen en de spieren in dat deel van de benen zullen door de hoge hellingshoeken snel aanvoelen als kabels. De nieuwe loopband beschikt over een motor met 4 pk. De motor maakt het mogelijk om tijdens de training een snelheid van zestien kilometer per uur te bereiken. 

focus fitness jet 5 loopband opplooibaar

Het loopvlak van de Focus Fitness Jet 5 is uitgerust met flex suspension vering. Deze achtvoudige vering staat bekend als extra comfortabel voor de loper en vangt daarnaast de klappen op.

Voor de volledigheid: het loopvlak van de loopband is 1,30 meter lang en heeft een breedte van 45 centimeter. Mensen met een gewicht tot 120 kilogram kunnen prima op de nieuwe loopband uit de voeten. Het gloednieuwe model geldt als bijzonder gebruiksvriendelijk. Niet alleen vanwege de eenvoudige opbouw, ook door een simpel te bedienen display met een bijzonder helder en overzichtelijk lcd-scherm. Tijdens de work-out zijn alle interessante trainingsgegevens duidelijk zichtbaar. Het aanpassen van de helling of de snelheid van lopen is ook al eenvoudig middels bijzonder handige sneltoetsen.

focus fitness jet 5 loopband handvaten

De Focus Fitness Jet 5 kent een standaard garantietermijn van twee jaar op de onderdelen. Voor het frame en het laswerk geldt zelfs een levenslange garantie. Lopers die ondertussen al een Jet 5 aanschaften, typeren de loopband als handig in gebruik en een loopband die volledig voldoet aan de verwachtingen. Ook de al genoemde gebruiksvriendelijkheid wordt alom geprezen. De Jet 5 is een solide, moderne loopband met tal van toepassingsmogelijkheden. Ideaal voor de beginnende en ervaren loper. Met de Jet 5 van Focus Fitness wordt trainen aangenaam en veilig. En door de gebruiksvriendelijkheid kun je na aanschaf al heel snel de eerste training afwerken.

focus fitness jet 9 iplus

Beoordeling: Uitstekend!

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

Focus Fitness heeft met de Focus Fitness Jet 5 een nieuw en bijzonder model loopband op de markt gebracht. Het model is ten opzichte van de vorige modellen behoorlijk verbeterd en dat uit zich in onder meer in een versterkt frame en een loopvlak dat langer en breder is. Bovendien geldt de Jet 5 als veel gebruiksvriendelijker. Deze loopband wordt getypeerd als een allround loopband, geschikt voor alle denkbare lopers en loopvormen en met name geschikt voor thuisgebruik.

 • Comfort
 • Gebruiksvriendelijk
 • Leesbaarheid display
 • Duurzaamheid
 • Gemakkelijk opzet- en inklapbaar
 • Gevarieerde trainingsprogramma's
 • Relatief korte stekker
 • Zwaar
 • Geen MP3-aansluiting
 • Maakt wat geluid
 • Beperkte handleiding