Focus Fitness Jet 2 loopband review

Gemakkelijk opklapbaar, relatief goedkoop, degelijke kwaliteit. Een goede keuze als loopband voor thuisgebruik.

focus fitness jet 2 loopband

Algemene beoordeling

Als je op zoek bent naar een relatief goedkope, stille en makkelijk opklapbare loopband dan is de Focus Fitness Jet 2 Loopband perfect voor jou. Voornamelijk als je wilt beginnen met thuis hardlopen dan is deze loopband echt ideaal. Door de stille motor maakt de loopband minimaal geluid waardoor niemand hier last van zal hebben. 

Ook als je op zoek bent naar een loopband zonder teveel toeters en bellen dan ben je hier aan het juiste adres. De jet 2 doet wat die moet doen, zonder al te veel poespas er om heen. Ben je echter een fanatieke loper die opzoek is naar een loopband voor intensieve trainingen, dan is deze loopband minder geschikt. De maximale snelheid is slechts 13 km/u en ook de hellingshoek is niet optimaal, waardoor jij niet alles uit jouw training kunt halen als gevorderde. 

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

Wil jij thuis gaan sporten en ben jij op zoek naar een geschikte loopband hiervoor? Of is jouw huidige loopband aan vervanging toe? Bekijk dan eens de Focus Fitness jet 2 loopband! De loopband is makkelijk opklapbaar en relatief goedkoop. Benieuwd wat voor specifieke features en plus- en minpunten deze loopband heeft? Lees dan snel deze review!

Over Focus Fitness

De Focus Fitness Jet 2 Loopband is uitgebracht door het merk Focus Fitness. Dit is een Nederlands merk die tot een van de snelstgroeiende fitnessmerken in de Benelux behoort. Het merk richt zich vooral op producten om thuis te kunnen fitnessen. Het merk kan worden gekenmerkt door kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs. 

Focus Fitness biedt een ruim assortiment aan fitnessapparatuur voor thuisgebruik. In het assortiment vind je bijvoorbeeld crosstrainers, loopbanden, maar ook halterbanken en hele home gyms. 

Voordelen

De Jet 2 biedt verschillende voordelen voor jou. Zo bespaar je met deze elektrische loopband een hoop geld omdat de loopband relatief goedkoop is. Hierdoor is de drempel lager om te gaan beginnen met hardlopen. Doordat de loopband eenvoudig op te klappen en op te bergen is, biedt dit een voordeel voor jou omdat je weinig ruimte kwijt bent aan de loopband. Een ander voordeel is de stille motor zodat jij in alle stilte kunt trainen en niemand hier last van heeft. Door de demping in de loopband krijg je minder snel last van jouw gewrichten wat voor nu en voor de lange termijn veel voordelen met zich meebrengt. 

Wil jij beginnen met hardlopen en ben jij opzoek naar een zeer betaalbare loopband? Schaf dan de Focus Fitness Jet 2 Loopband aan! Dit is de perfecte loopband voor starters. Bovendien is de loopband stil en handig op te bergen. Waar wacht je nog op?

focus fitness jet 2 band

Belangrijkste features

Een van de belangrijkste features van deze loopband is het feit dat de loopband eenvoudig op te klappen is. Hierdoor kun je de loopband heel compact opbergen onder jouw bed of bijvoorbeeld in of achter de kast en neemt het zo weinig mogelijk ruimte in in jouw woning. Daarnaast heeft de loopband een erg scherpe prijs waardoor de loopband erg toegankelijk is. De loopband is voornamelijk geschikt voor mensen die willen starten met hardlopen en daar sluit de prijs goed op aan. De loopband heeft een motor van 3pk die erg stil is. Met deze motor kun je snelheden behalen van 1 tot en met 13 kilometer per uur. Hierbij is de motor ook op de hoogste snelheid erg stil. 

focus fitness jet 2 loopband opklapbaar

Je kunt de Jet 2 ook verstellen in twee verschillende hoogtes zodat je ook hierop kunt trainen. De loopband kun je instellen in 7 verschillende trainingsprogramma's zodat jouw trainingen uitdagend blijven. Door de verschillende programma's is de loopband geschikt voor verschillende trainingsdoelen. Of je nou wilt beginnen met hardlopen, jouw conditie wilt verbeteren of vet wilt verbranden, met de Jet 2 is het allemaal mogelijk. Op de diplay kun je jouw snelheid, tijd, calorieen, hartslag en afstand bijhouden zodat je exact jouw trainingen kunt monitoren. Het display is hierbij erg overzichtelijk en handig in gebruik. Het loopoppervlak van de loopband is voldoende om goed op te kunnen wandelen, joggen en lopen. Het oppervlak is 8-voudig gedempt waardoor het geluid goed gedempt wordt en jouw gewrichten beschermt worden tijdens het lopen. 

Plus- en minpunten

De Focus Fitness Jet 2 Loopband heeft een aantal pluspunten, maar ook zeker een aantal minpunten die hieronder beschreven worden. Ben jij benieuwd of deze loopband bij jou past? Bekijk deze punten dan snel. 

focus fitness jet 2 loopband monitor

Pluspunten

 • Relatief goedkoop
 • Makkelijk te monteren
 • Opklapbaar
 • Erg stille motor
 • Voorgeprogrammeerde programma's

Minpunten

 • Alleen voor beginnende hardloper
 • Niet veel hellingsmogelijkheden
 • Kwaliteit kan beter
 • Geen hartslagprogramma
focus fitness jet 2 loopband

Beoordeling: Goed beginnersmodel

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

Als je op zoek bent naar een relatief goedkope, stille en makkelijk opklapbare loopband dan is de Focus Fitness Jet 2 Loopband perfect voor jou. Voornamelijk als je wilt beginnen met thuis hardlopen dan is deze loopband echt ideaal. Door de stille motor maakt de loopband minimaal geluid waardoor niemand hier last van zal hebben. Ook als je op zoek bent naar een loopband zonder teveel toeters en bellen dan ben je hier aan het juiste adres. De jet 2 doet wat die moet doen, zonder al te veel poespas er om heen. Ben je echter een fanatieke loper die opzoek is naar een loopband voor intensieve trainingen, dan is deze loopband minder geschikt. De maximale snelheid is slechts 13 km/u en ook de hellingshoek is niet optimaal, waardoor jij niet alles uit jouw training kunt halen als gevorderde. 

 • Relatief goedkoop
 • Makkelijk te monteren
 • Opklapbaar
 • Erg stille motor
 • Voorgeprogrammeerde programma's
 • Werkt niet in combinatie met borstband
 • Niet veel hellingsmogelijkheden
 • Kwaliteit kan beter
 • Geen hartslagprogramma