Hoeveel elektriciteit verbruikt een elektrische loopband?

Een loopband is een aanzienlijke financiële investering. De uitgaven zijn echter nog niet voorbij nadat je je machine hebt gekocht. Misschien heb je rekening gehouden met de kosten van onderhoud en reparaties, maar hoe zit het met de kosten van het gebruik van je loopband? Het kost je iets minder dan € 1 om je loopband een uur per dag te laten lopen als je elektriciteit 0.1305 cent per kilowatt kost.

elektrische loopbanden

1. Wattage

Alle elektrische apparaten, inclusief gemotoriseerde loopbanden, hebben een wattagevermogen. Dit is de hoeveelheid energie die het apparaat verbruikt. Het apparaat waarmee we deze classificatie het meest gebruiken, is een magnetron. De tijdsduur dat je een voedselproduct kookt, is afhankelijk van het wattage van je magnetron. Het vermogen van je loopband is afhankelijk van het type en de grootte van de motor, naast andere factoren. Kijk voor het wattage op de sticker met het serienummer op je machine of in de gebruikershandleiding.

2. Gebruik

Hoe meer je je loopband gebruikt, hoe meer energie deze gebruikt. Hoe je de loopband gebruikt, bepaalt echter ook de hoeveelheid energieverbruik. Een 3,0 pk sterke loopbandmotor draait niet altijd met 3,0 pk. Als je in een rustig tempo zonder helling loopt, gebruik je mogelijk slechts 1-1 / 2 pk om de machine van stroom te voorzien, terwijl je in die tijd slechts de helft van de energie verbruikt.

3. Berekenen

Je kunt berekenen hoeveel energie je loopband verbruikt en hoeveel het kost om deze te gebruiken. Omdat je niet realistisch kunt zien hoe vaak je de loopband op volle capaciteit gebruikt, zijn deze berekeningen gebaseerd op het volledige vermogen. Vermenigvuldig het aantal wattage van je machine met het aantal uren dat je het in een bepaalde maand gebruikt. Deel dit aantal met 1.000 om het totale kilowattuur per maand te krijgen. Vermenigvuldig de kilowatturen met de kosten van elektriciteit om je maandelijkse kosten te berekenen. Vind de kosten van elektriciteit per kilowattuur op je elektriciteitsrekening.

4. Manuele loopbanden

Niet alle loopbanden hebben elektriciteit nodig om de machine van stroom te voorzien. Handmatige loopbanden hebben geen motor. De riem beweegt alleen wanneer je loopt of rent. De meeste handmatige loopbanden hebben nog steeds consoles die informatie geven over je training, zoals tijd, afstand en calorieën. Sommige modellen hebben handmatig verstelbare hellingen. Je bespaart niet alleen geld op elektriciteit, maar handmatige loopbanden hebben niet zoveel bewegende delen en vereisen meestal minder onderhoud.