Cecofit Run Step 7009 loopband review

Super lichtgewicht en met een ideaal opbergmechanisme misschien wel jouw ideale loopband.

cecofit run step 7009

Algemene beoordeling

De voordelen van loopbanden kennen we allemaal wel. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de nadelen. Zo zijn loopbanden vaak zwaar en nemen ze behoorlijk wat ruimte in. Cecofit herkende dit probleem en heeft daar een mooie nieuwe oplossing voor op de markt gebracht: De Cecofit Run Step 7009. Super lichtgewicht en met een ideaal opbergmechanisme is dit misschien wel de ideale loopband voor jou.

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

Lichtgewicht

De Cecofit Run Step is in vergelijking met veel andere loopbanden een lichtgewicht. In totaal weegt het apparaat slechts 26 kilogram. Eigenlijk net zo weinig als een moderne elektrische fiets. Dit is een groot voordeel als je de loopband moet verplaatsen en opbergen. Toch brengt dit ook een nadeel met zich mee: de loopband voelt wat minder stevig en solide aan. Geen probleem natuurlijk voor de lichte lopers en wandelaars onder ons. 

cecofit run step 7009 loopband opklapbaar

Maar als je met meer impact loopt of wat zwaarder bent is dat wel iets om rekening mee te houden. De Cecofit Run Step kan volgens de specificaties 120 kg gewicht aan wat in de meeste gevallen dus geen probleem zal zijn. Toch betekent dit wel dat de loopband iets minder stabiel aan zal voelen. 

Veel gebruikers zijn zeer positief over het opbergmechanisme. De band is makkelijk in te klappen, te tillen en op te bergen, mede dankzij de transportwieltjes. Uitgeklapt is de loopband 1 meter 22 lang waarvan ongeveer 92 cm gebruikt wordt voor het loopoppervlak. De breedte is 32 centimeter en de hoogte is 1 meter 32. Omdat je het loopvlak gemakkelijk in kunt klappen past de Cecofit Run Step 7009 prima in de meeste kasten.

Plus- en minpunten

Op basis van de onderstaande plus- en minpunten kun je prima bepalen of deze loopband voor jou geschikt is. Of maak gebruik van onze loopband keuzehulp uiteraard.

Pluspunten

  • Gemakkelijk te monteren en op te bergen
  • LED-paneel met overzichtelijke bediening
  • Transportwieltjes
  • Ingebouwde luidsprekers
  • Aansluiting met jack-plug voor telefoon of tablet
  • 12 voorgeprogrammeerde trainingsinstellingen
  • Licht van gewicht, dus makkelijk te tillen en te verplaatsen

Minpunten

  • Houdt hartslag niet bij
  • Minder stabiel voor veeleisende hardlopers
  • De handleiding is niet in het Nederlands beschikbaar

Belangrijkste functies

De loopband beschikt over meerdere functies die het sporten ondersteunen. De loopband bevat 12 voorgeprogrammeerde trainingsinstellingen waardoor je snel van start kan. Bij deze verschillende instellingen is de snelheid en de duur waarop je loopt steeds verschillend. Er zijn dus trainingsprogramma's voor mensen die graag nog werken aan hun conditie maar ook voor atleten die al een paar stappen verder zijn. 

cecofit run step loopband monitor

Ook heeft de loopband vier voorgeprogrammeerde snelheden: drie, vijf, zeven en tien kilometer per uur. Deze laatste is meteen de maximale snelheid.  

Het bedieningspaneel zorgt ervoor dat je gemakkelijk zelf je favoriete snelheid en duur kan bepalen. Op het bedieningsbord kun je de volgende functies besturen: snelheid, duur, afstand, calorieën en een scanfunctie. De calorie-functie laat zien hoeveel calorieën je hebt verbrand in je training. Ook heeft de loopband een bidonhouder. Goed drinken tijdens het sporten is immers erg belangrijk.

Is dit iets voor jou?

Als je de beperkte ruimte in je huis niet permanent wilt gebruiken voor een sporttoestel is de Cecofit Run Step 7009 een echte aanrader. Als je de loopband niet meer gebruikt of je wilt hem liever even weg hebben als je een verjaardag viert, klap je hem zo op en past hij mooi in de kast. Deze loopband heeft de meeste basisfuncties in huis die ervoor zorgen dat jouw sport-ervaring leuker en makkelijker wordt. 

cecofit run step 7009 opgeklapt

Met de 12 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsinstellingen kun je direct beginnen. De ingebouwde luidsprekers zijn een leuke toevoeging voor de lopers die niet zonder muziek kunnen. 

De aansluiting ondersteunt smartphones, tablets en e-books zodat je gemakkelijk je muziek of boektitel kunt selecteren. Toch moet je erop letten dat deze loopband relatief licht en dus ook minder stabiel is. Dit houdt in dat deze loopband meer geschikt is voor mensen die graag wandelen en joggen dan voor mensen die graag willen hardlopen. Ook zit er geen Nederlandstalige handleiding bij. Overigens hoef je het voor de prijs niet te laten want dit model zit in de lagere prijscategorie. Cecofit hanteert voor de Run Step 7009 een garantietermijn van twee jaar.

Cecofit, specialist in praktische toestellen

Cecofit is een merk dat is gespecialiseerd is indoor sporttoestellen. Ze brengen onder andere hometrainers en loopbanden op de markt. Veel toestellen van Ceco zijn compact en opvouwbaar, dus prima geschikt voor huishoudens die niet alle ruimte van de wereld hebben. De vraag is natuurlijk wel of je daadwerkelijk gebruik gaat maken van die praktische opties. Als de loopband eenmaal opgeborgen is, moet je toch weer wat extra moeite doen om hem tevoorschijn te halen. Maar gelukkig geldt dat ook andersom: als hij eenmaal staat, blijf je misschien wel lopen of rennen.

cecofit run step 7009

Beoordeling: Ok

Kwaliteit

Comfort

Functies

Prijs

De Cecofit is een ok toestel voor wie met een beperkt budget toch sporadisch wilt kunnen hardlopen. Het is een erg licht toestel dat ook gemakkelijk op te bergen is. Wil je echter intensief trainen, dan ga je beter op zoek naar een duurder model.