BH Fitness Pioneer R3 Loopband Review

Bij het zoeken naar een geschikte loopband voor thuisgebruik heb je ontzettend veel keuze. Het aanbod van loopbanden is in de afgelopen jaren fors toegenomen. Dat heeft uiteraard ook te maken met de stijgende vraag. Meer en meer mensen hechten veel waarde aan een loopband waar ze ten allen tijde gebruik van kunnen maken. Met een loopband in huis hoef je immers niet meer naar je sportschool toe te gaan.

Als je op zoek bent naar een nieuwe loopband, moet je wel met meerdere factoren rekening houden. Gelukkig zijn wij daar om je te helpen. Wij testen namelijk allerlei soorten loopbanden uitvoerig en schrijven op basis van onze ervaringen een review. Dat doen we in dit geval over de BH Pioneer R3. Her en der hoorden wij positieve geluiden over deze loopband. Kunnen wij ons vinden in deze positieve ervaringen? Of hebben wij toch enkele minpunten weten te ontdekken aan dit toestel? Je leest het in deze review!

Tip van de redactie

Bekijk hier de beste prijs van de BH Pioneer R3 Loopband

De kenmerken van de BH Pioneer R3 loopband

Elke review starten wij eigenlijk met het benoemen van de belangrijkste kenmerken van een loopband. Zo doen we dat dus ook bij deze BH Pioneer R3 loopband. In onderstaande lijst kan je de belangrijkste functies c.q. kenmerken van de loopband vinden:

  • Mogelijkheid om de loopband in te klappen
  • Inclusief handige transportwielen
  • Inclusief contactsensor voor hartslagmeting
  • Maximale hellingshoek van 12%
  • ECO modus voor minder energieverbruik
  • Maximale snelheid van 18 kilometer per uur
  • Inclusief 12 trainingsprogramma's
  • Weergave van afstand, tijd, hartslag, hellingshoek, snelheid en calorieën

Wat is onze mening over bovenstaande lijst? Wel, het ziet er behoorlijk positief uit. Met name de mogelijkheid om de loopband in te klappen spreekt ons erg aan. Niet iedereen heeft namelijk in huis de ruimte om een loopband continue uitgeklapt te hebben staan. Door de mogelijkheid om deze loopband in te klappen, kan je op de gewenste momenten meer ruimte in je huis creëren. Erg handig!

Tip van de redactie

Bekijk hier de beste prijs van de BH Pioneer R3 Loopband

De voordelen van de BH Pioneer R3 loopband

Je hebt hierboven reeds toelichting kunnen vinden op één van de meest belangrijke voordelen. Het inklappen van deze loopband is namelijk ontzettend fijn. Je kunt hierdoor simpelweg veel efficiënter met de ruimte in je huis om gaan. Op het moment dat je de loopband wilt gebruiken, klap je deze weer gemakkelijk uit. Zodoende heb je altijd de loopband tot je beschikking, terwijl deze niet altijd veel ruimte in beslag neemt.

Daarnaast zijn we ook te spreken over de maximale snelheid van 18 kilometer per uur. Bij thuisgebruik is dat eigenlijk een snelheid waar vrij weinig over heen komen. Voor mensen die graag de uitdaging aan willen gaan, is 18 kilometer een mooie streefsnelheid. In ieder geval mooi dat deze loopband een dergelijke snelheid aan kan.

Ook zijn we te spreken over het LCD display op de loopband. Dit display is goed af te lezen en toont bovendien meerdere belangrijke gegevens. Zo worden de snelheid, de tijd, de afgelegde afstand, het aantal verbrande calorieën en de hellingshoek continue aangegeven. Dat geldt eveneens voor de hartslag. Deze hartslag wordt gemeten indien je gebruik maakt van de ingebouwde contactsensoren. Deze sensoren kunnen behoorlijk nauwkeurig jouw hartslag opmeten.

BH Pioneer R3 trainingscomputer

Tot slot willen we nog benoemen dat je ook de beschikking over handige sneltoetsen hebt. Deze sneltoetsen stellen je in staat om met één druk op dek nop de snelheid en hellingshoek aan te passen. De maximale hellingshoek is overigens 12%. Dat had iets beter gekund. Een vergelijkbare variant, de Hammer LIFE RUNNER LR18i, heeft bijvoorbeeld een maximale hellingshoek van 15%. Desalniettemin is het feit dat je op de BH Pioneer R3 loopband de hellingshoek met één druk op de knop aan kunt passen.

De nadelen van de BH Pioneer R3 loopband

De voordelen van deze loopband staan als een paal boven water. Onder meer de mogelijkheid om de loopband in te klappen en het duidelijke display vallen bij ons goed in de smaak. Eerlijkheidshalve moeten we ook bekennen dat we meerdere nadelen geconstateerd hebben. Een van de nadelen is bijvoorbeeld dat het maximale gebruikersgewicht 115 kilo is. Weeg je meer dan 115 kilo? Dan is het niet veilig om gebruik te maken van deze loopband.

Daarnaast is het ook spijtig dat je ‘maar’ 12 trainingsprogramma’s voorgeschoteld krijgt. Bij andere loopbanden ligt dit aantal vaak een stukje hoger. Gezien het prijskaartje, hadden we toch iets meer trainingsprogramma’s verwacht.

We noemden het prijskaartje in de zin hierboven al even. In vergelijking met concurrenten is deze loopband van BH toch wel relatief prijzig. Je betaalt bijna 1000 euro voor deze loopband, terwijl je ook vergelijkbare loopbanden voor minder geld aan kunt schaffen. Het is echter aan jou om te bepalen of jij deze 1000 euro wenst te investeren.

Tip van de redactie

Bekijk hier de beste prijs van de BH Pioneer R3 Loopband

Is de aanschaf van de BH Pioneer R3 loopband aan te raden?

Aan het einde van elke review maken we de eindbalans op; dat doen we dus ook bij deze BH Pioneer R3 loopband review. Kunnen wij de koop van deze loopband aanraden? Ja, dat kunnen we. Je moet echter wel rekening houden met het relatief hoge prijskaartje. Vergelijkbare varianten zijn in sommige gevallen tot 100 euro goedkoper. Desalniettemin weet je wel dat je een kwalitatief hoogwaardige loopband aanschaft.

bh pioneer r3

We kunnen de aanschaf van deze loopband dan ook zeker aanraden. De mogelijkheid om de loopband in te klappen is ultiem. Dat geldt eveneens voor het fraaie LCD display en de maximale snelheid van 18 kilometer. Je moet, zoals gezegd, dus wel rekening houden met het prijskaartje en enkele nadelen. Zo is het spijtig dat deze loopband een maximaal gebruikersgewicht van 115 kilogram heeft. Ook is het spijtig dat deze loopband maar 12 trainingsprogramma ingebouwd heeft. Deze nadelen vallen echter in het niet als je naar de kwaliteit en mogelijkheden van de loopband kijkt. Als je in staat bent om 1000 euro in een loopband voor thuisgebruik te investeren, kunnen we de koop van de BH Pioneer R3 loopband zeker aanraden!

Tip van de redactie

Bekijk hier de beste prijs van de BH Pioneer R3 Loopband