11 tips om gemotiveerd te blijven tijdens het hardlopen op een loopband

gemotiveerd blijven lopen op loopband

Fitness vereist enthousiasme en sterk doorzettingsvermogen. Mensen die werken om van een gewone, gemiddelde lichaamsbouw naar de idealistische lichaamsbouw te gaan, hebben altijd toegegeven dat het een zware strijd is om dat te bereiken. De eindresultaten zijn geweldig maar die perfectie bereiken is helemaal niet zo gemakkelijk.

We willen allemaal het perfecte lichaam. Verschillende malen zeggen we tegen onszelf dat we er aan zullen werken om het perfecte en ideale lichaam te krijgen maar al te vaak verliezen we de motivatie. Focus en motivatie is essentieel voor elke workout. De loopband wordt nu beschouwd als een noodzakelijk toestel in die workouts. Maar het vereist heel wat inspanningen om de gewenste resultaten te krijgen. Hieronder geven we enkele tips die sessies op de loopband kunnen verbeteren door gemotiveerd en gefocust te blijven.

Doelen dagelijks instellen

Het is belangrijk dat je voor elke training een doel instelt. Het houdt je gedreven en ambitieus. Maak er dus een gewoonte van om dagelijks nieuwe doelen te stellen tijdens je training op een loopband. Door de snelheid en tijd te variëren kan je alles instellen als je einddoel. Als je eenmaal je doelstelling hebt gezet, wees dan gewoon sterk. Ga op de loopband staan en haal je doeltijd of snelheid. Het is een van de beste manieren om je actief en hardlopend door de sessie te houden.

Ingesteldheid voor training

Uiteindelijk draait het allemaal rond je mentale ingesteldheid. Wanneer je denkt dat je de motivatie verliest, herinner jezelf er dan aan hoe hard je die ideale lichaamsvorm wilt hebben. Laat jezelf geloven en vertrouwen op je wilskracht. Herinner je lui lichaam aan het onbesperispelijk zomerfiguur en de bewondering die je ermee zult verdienen. Als je denkt dat je het kunt, dan kan je het zeker doen. Laat de motivatie uit je hoofd glijden in je spieren en dat is wanneer je het beste van jezelf kan geven tijdens een training op een loopband.

Varieer parameters

Lopen of hardlopen op steeds hetzelfde tempo en niveau is vaak saai. Maar als je voortdurend parameters wijzigt en elke dag verschillende afstanden gebruikt, zul je zeker genieten van je trainingsroutine en zal het je helpen om de hele tijd uitgedaagd te blijven. Speel met je loopband door de snelheid te verhogen of de helling te veranderen van joggen naar sprinten en dan wandeleen. Het is niet nodig om een bepaald snelheid te behalen. Maak het gewoon boeiend en leuk voor jezelf. 1 uur op een loopband per dag zal nooit opwindend zijn voor iemand anders dan voor iemand met vastberadenheid en het variëren van snelheid waarmee je je einddoel kunt behalen.

Blijf kalm

De loopband laat het grootste deel van je spieren in beweging houden en het genereert een zekere hitte tijdens het metabolisme. Verhoogde lichaamstemperatuur en zweet kunnen voor irritatie zorgen. Dus probeer de loopband te gebruiken op een passend gekoelde binnenatmosfeer. Het zal niet alleen je workout aangenamer maken door de koele temperatuur maar het zal ook van invloed zijn op je motivatie doordat je gefocust en enthousiast kan blijven.

Vermaak jezelf

Een gote oplossing voor je uitputtende motivatie is entertainment. Maak je favoriete afspeellijst en laat het afspelen tijdens je trainingssessie op de loopband. De meeste sportliefhebbers beschouwen muziek als één van de beste manieren om gemotiveerd te blijven. Het kan elke saaie trainingsdag omzetten in iets heel bijzonders en de moeite waard.

De sessie splitsen

30 minuten aan een stuk op de loopband klinkt vreselijk voor de meeste mensen. Maar als je die 30 minuten opdeelt in 3 sessies van 10 minuten of 6 sessies van 5 minuten klinkt dat al een heel stuk beter. Dat zal dan ook helpen om gemotiveerd te blijven en de training uit te houden.

Beter met een vriend of vriendin

Vrienden maken niet alleen dat je gelukkiger staat in het leven maar hun aanwezigheid bij je training is als een godsgeschenk. Wat is beter dan een vriend of vriendin naast je op de loopband? Het zal daardoor tot nieuwe doelstellingen komen. Race tegen hem of haar, bepaal je ultieme doelstellingen. Zoals wie als eerste 1 km kan lopen of wie langer op de loopband kan blijven hardlopen en je bent op weg naar perfecte eindresultaten. Gezelschap op een loopband zal het beste uit je competitieve zelf naar voren brengen en je krijgt er ook zomaar nog eens de beste aanmoedigingen bij.

Daag jezelf uit

Daag jezelf uit op de loopband. Probeer nieuwe grenzen van je uithoudingsvermogen te ontdekken. Blijf niet bij een normale routine. Verander je doel elke dag. Stel minstens één keer per week een beter/hoger doel in en probeer het te behalen. Het zal je uithoudingsvermogen verbeteren en zal ook de hele tijd als drijfveer dienen.

Blijf gehydrateerd tijdens de training

Indoor workouts zijn geweldig om dat je even kunt pauzeeren om iets te drinken of te eten. Naast het aanvullen van de vitale energie, houdt het je ook gemotiveerd en doet het je streven naar het beste. Drink wat water of energiedrank in de intervallen. Deze noodzakelijk hydratatie laat je lichaam de vereiste mineralen niet verliezen en je zult je minder snel vermoeid voelen. Hoe minder snel je je vermoeid voelt, hoe meer kansen je hebt om je best mogelijke en langste sessie te behalen.

Kijk niet naar de monitor

De monitor van een loopband lijkt vaak vast te zitten wanneer je aan het hardlopen bent en het is echt frustrerend om te zien hoe traag de tijd gaat. Maar het bedekken van het display is een uitstekende truc. Bedek gewoon de monitor en luister naar je favoriete muziek. In geen tijd ben je zo bij het eindpunt. Denk minder na over je de tijd of snelheid en geniet van je conditie en omgeving. Dat is een geweldige truc om gemotiveerd en ambitieus te zijn op een loopband.

Zoek rolmodellen

Gelijkaardig als het opstellen van een uiteindelijke doelstelling zoals het perfecte lichaam alleen is een rolmodel wat tastbaarder. Zoek je ideaal rolmodel in de fitnesswereld. Het kan je instructeur van de sportschool zijn of bijvoorbeeld Arnold Schwarzenegger. Beeld ze je in op de loopband. Geloof dat ze mensen zijn zoals jij en je die fysieke perfectie ook kunt bereiken. Dit zal je gefocust en vastberaden houden.

Workouts vereisen een belofte en enthousiaste inspiratie. Iedereen droomt van het lichaam van een superheld. Maar slechts weinigen slagen erin hun droom te verwezenlijken. Niets is onmogelijk maar je hebt motivatie en aanmoediging nodig. De saaie loopband sessies zullen een stuk aangenamer en opwindender zijn met bovenstaande tips. Kies gewoon de meeste overtuigende voor jou en geniet van meer motivatie en uithoudingsvermogen voor je loopband sessies.